redenen-om-te-backpacken-2019-travesol

Backpacken: 10 redenen om een backpackreis te maken in 2019!

Of je nu een fervent wandelaar bent of gewoon nieuwsgierig, backpacken is de ideale manier van vakantie vieren. Er gaat werkelijks niets boven de ervaring die je op doet als backpacker. Afgezien van de lage kosten is het de manier om meer uit je vakantie te halen. Natuurlijk is het niet aan te raden om direct een lange reis te maken van vier weken als je nog geen ervaring hebt met het backpacken. Ben je echter open minded, hou je van een uitdaging en wil je echt weten wat vakantie vieren is, dan is backpacken zonder twijfel jouw ding.

10 Redenen om te gaan backpacken

Het grootste voordeel van het backpacken is de vrijheid die je kunt ervaren. Geen dag is hetzelfde en elke uitdaging is weer anders. Het is daarnaast gezond, bovendien zie je veel meer van de omgeving en creëer je herinneringen die je een heel leven lang bijblijven. Aan de hand van 10 stellingen laten we je zien waarom backpacken een optie is die je absoluut moet overwegen!

backpacken-vrienden-maken-travesol

Lees ook: 5 onmisbare accessoires voor een verre reis!

1| Ontdek nieuwe, onbekende plekjes tijdens het backpacken

Begrijp ons niet verkeerd, in de tuin zitten is natuurlijk lekker, maar je ziet niks nieuws. Ga je backpacken, dan is elke dag anders. Met name de landen met een ogerepte natuur zoals de Verenigde Staten zijn ideaal voor de backpacker. Je komt op plekken waar je nog nooit van hebt gehoord en die mooier zijn dan de toeristische locaties die in de bladen van het reisbureau worden afgebeeld. Wil je dus zeker weten dat je volgende vakantie echt uniek is, ga dan backpacken.

2| Backpacken is relatief goedkoop

Natuurlijk, het is een dooddoener: backpacken is goedkoop. Je kunt bijna voor een appel en een ei gaan reizen en de mooiste plekjes bezoeken. Zeker in het laagseizoen is het ideaal. Daar komt natuurlijk wel een belangrijk aspect bij om de hoek kijken: als je gesteld bent op veel luxe tijdens je vakantie, dan is het niet echt jouw ding. Gaat het je, zoals het hoort, om de ervaring van het reizen, dan is backpacken de beste keuze. Door het een beetje slim aan te pakken reis je lekker goedkoop, slaap je in budget accommodaties en heb je voldoende geld over om meer te doen tijdens je vakantie.

reizen-natuur-travesol

Lees ook: Dit zijn de 6 mooiste nationale parken in Costa Rica!

3| Backpacken is avontuurlijk

Een georganiseerde reis is misschien leuk, maar alles staat al vast. Ga je backpacken, dan bepaal je zelf het programma. Wil je een dagje luieren aan het strand, dan is dat geen enkel probleem. Dat avontuurlijke karakter is juist een groot pluspunt.

4| Je ziet veel meer als backpacker

De vrijheid die je als backpacker hebt, heeft tal van voordelen. Je bent geheel vrij om je volgende bestemming te bezoeken waardoor je dus veel meer van de omgeving ziet. Kies je voor het lokale transport, dan is de kans groot dat je veel contact krijgt met de locals en laten we eerlijk zijn, de lokale bevolking weet meer dan wie wat de echt interessante plekken zijn.

5| Je maakt overal vrienden en kan overal slapen

Reis je alleen, dan is de kans groot dat je aan het eind van elke dag nieuwe vriendschappen hebt gesloten. Je krijgt daardoor een groot netwerk van mensen die je graag behulpzaam zijn en met een beetje geluk regel je zo een gratis slaapplek.

backpacken-vrijheid-slapen-travesol

Lees ook: Dit zijn de 6 mooiste tropische eilanden ter wereld!

6| De culturele verrijking

Van reizen wordt je wijzer. Je ontmoet nieuwe mensen, je leert veel over andere culturen en hun geschiedenis. Sta je ervoor open, dan leer je ook te genieten van de lokale keuken. Veel idealer wordt het niet. Heb je ooit in een rap tempo een vreemde taal willen leren? Je raadt het al: backpacken! Of het nu Spaans, Engels of een inheemse taal is, je wordt er nooit minder van.

7| Je wordt er zelfstandig van

In vroeger tijden werden jongens omgevormd tot mannen in het leger. Tegenwoordig doen we dat anders en gaan we backpacken. Je bereikt hetzelfde, namelijk zelfstandigheid. Het grote verschil is dat het vele malen leuker is. Tijdens het backpacken leer je jezelf beter kennen, leer je met uitdagingen om te gaan en wordt je vanzelf inventiever. Als je het zelfstandig redt in een vreemd land, lukt dat ook in Nederland.

reizen-backpacker-vrijheid-travesol

Lees ook: Dit zijn de 4 mooiste plekken om te snorkelen!

8| Je leert wat echt belangrijk is in het leven

In Nederland hebben we het makkelijk en wordt veel voor je geregeld. Ga je backpacken dan ben je echt op jezelf aangewezen, de perfecte manier om te leren wat echt belangrijk en waardevol is. De vrijheid, de talloze onverwachte ontmoetingen en ervaringen hebben een bijzonder positieve invloed op de vraag hoe je zelf in het leven staat. Doen dus.

9| Je hoeft met niemand rekening te houden

De backpacker hoeft maar met een persoon rekening te houden: zichzelf. Je hoeft niemand te vertellen hoe laat je thuis komt en wat je gaat doen. Heerlijk dus. Het is het ultieme gevoel van vrijheid en echt, er is geen gevoel wat dat kan verslaan.

backpacks-in-de-trein-travesol

Lees ook: Backpacken in Zuid-Amerika: 4 tips & tricks!

10| Het lekkere eten overal

Als je kunt genieten van nieuwe smaken en gerechten dan zit er een echte backpacker in je verscholen. Tijdens je reis als backpacker kom je, anders dan bij een georganiseerde reis, snel in aanraking met lokale gerechten. Geniet in Delhi van authentieke Bishan Swaroop Chaat en van heerlijke Samosa of Chapatis in Nairobi. In vergelijking met de gerechten die je als backpacker zult proeven is het met de Nederlandse keuken erg behelpen. Zeg nou zelf, waar kies je liever voor: een heerlijke taco of een kop erwtensoep?

Zo, heb jij weleens een backpackreis gemaakt? Zo ja, waar naartoe? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen Social Icons