cuzco-peru-travesol

3 redenen om Cuzco in Peru te bezoeken!

Er zijn heel veel redenen te bedenken om Cuzco te bezoeken. Een goede reden is dat je hier de verschillende kanten van Peru leert kennen. Je kunt hier kennis maken met het rijke verleden van Peru. Maar je kan tegelijkertijd de rijkdom aan smaak en kleur van Peru vandaag de dag leren kennen en Cuzco kan de plaats zijn van waaruit je natuur van Peru gaat ontdekken. Daarom hieronder 3 redenen om het prachtige Cuzco in Peru te bezoeken!

1. Maak kennis met de rijke geschiedenis van Cuzco, Peru

Volgens de Inca’s is Cuzco gesticht door de godenkinderen van de maan en de zon. Ze moesten in Cuzco een stad stichten waarvan uit de wereld geregeerd kon worden. Het is daarom de navel (dit betekent Cuzco ook in de taal van de Inca’s) van de wereld. Cuzco werd de hoofdstad van het Inca rijk. De stad moest de vorm van een puma hebben. Deze vorm is door de aanbouw door de eeuwen heen verwatert, maar in en rond Cuzco vind je de sporen van het eens zo machtige Inca rijk.

cuzco-bezoeken-travesol

Lees ook: 10 redenen om een backpackreis te maken in 2019!

Qorichancha, centrum van de Inca cultuur

Deze zonnetempel was het centrum van de Inca cultuur. Dit bleef zo tot de Spanjaarden kwamen en het rijk versloeg en koloniseerden. De tempel was ooit bedekt met goud. Maar dat werd natuurlijk meteen door de Spanjaarden meegenomen. Een deel van de tempel is verwoest. Hier is als symbool van Spaans machtsvertoon de Santo Domingo kerk overheen gebouwd.

Sacsayhuaymàn tempel met bovennatuurlijke sferen

Even buiten Cuzco ligt het tempelcomplex Sacsayhuaymàn. Dit complex is gebouwd van gigantische stenen. Toen de Spanjaarden dit complex zagen, dachten ze dat het door demonen was gebouwd. Want het was zo groot dat het niet door mensen gemaakt kon zijn. Om deze grootte gaan er nog steeds theorieën de ronde dat de tempel door buitenaardse wezens gemaakt zou zijn.

2. Ontdek de kleur en smaak van het Peru van nu in Cuzco

Peru is als vakantieland de laatste jaren erg in opkomst, vooral bij backpackers en mensen die graag naast te genieten ook nieuwe culturen willen ontdekken. Cuzco is een mooie stad om ook het Peru van nu te beleven.

San Blas, artistiek centrum van Cuzco

San Blas is de artistieke hippie/hipsterwijk van Cuzco. Hier zijn talloze gezellige huiskamerrestaurantjes waar je goed eten kunt krijgen. Want foodies hebben de diverse keuken van Peru ook ontdekt. De Peruaanse keuken is een interessante mix van recepten van de indianen met Spaanse en ook wat Afrikaanse invloeden. Cuzco is een plek waar je vooral van plaatselijk streetfood kunt genieten. San Blas is een uitstekende plaats hiervoor.

San Pedro Market

Dit is een markt met veel lokale producten. Het is leuk om overheen te wandelen en de sfeer te proeven. San Pedro Market is ook een goede plek voor souvenirs, groente en fruit. Om Peru beter te leren kennen kun je ook een kookworkshop volgen. Deze worden op diverse plekken in Cuzco aangeboden. Onderdeel van veel workshops is het bezoeken van de markt om inkopen te doen.

3. Leer de natuur van Peru kennen met de Inca Trail

Om de belangrijke plekken in het Inca rijk te verbinden met Cuzco werden verschillende routes aangelegd. Via deze route konden boodschappers zeer snel een boodschap overbrengen. Een van de routes is de Inca Trail, een 45 kilometer lange route door dichte bossen en over hoge bergketens van Cuzco naar Machu Picchu. Dit is een prachtige route, maar pas op! Het is ook een uitdaging voor getrainde wandelaars. Als je uit Nederland komt is het verstandig eerst aan het hoogteverschil te wennen in Cuzco voor je aan deze trail begint.

machu-pichu-peru-travesol

Ben jij weleens in Cuzco, Peru geweest? Zo ja, we horen graag je ervaringen. Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen Social Icons