game-of-thrones-dubrovnik

4 Game of Thrones vakantiebestemmingen op een rijtje!

Nu de populaire tv-serie Game of Thrones (helaas) afgelopen is houdt het helemaal op voor de fans. Jammer, want wat de fans betreft had er best nog een seizoen aan vast geplakt mogen worden. Mocht je nu tot de echte die-hards behoren die geen genoeg kunnen krijgen van de spectaculaire locatie is er goed nieuws: je kunt de locaties waar de afleveringen zijn opgenomen gewoon bezoeken. Op die manier stel je heel eenvoudig je eigen unieke Game of Thrones-vakantie samen. Wij hebben een aantal Game of Thrones vakantiebestemmingen op een rijtje gezet!

Game of Thrones vakantiebestemmingen

We hebben de meest interessante locaties voor je in kaart gebruik om je zo de vakantie van je leven samen te laten stellen. Zo kun je in de voetsporen treden van Cersei Lannister en het continent Westeros bezoeken. Beschik je over een beetje gezonde dosis reislust, maak dan een keuze uit een van de vele locaties die zijn gebruikt bij het filmen van de verschillende seizoenen.

IJsland (Winter is Coming)

Je hoeft niet te beschikken over Bran Stark’s mystieke krachten om te weten dat Ijsland een van de locaties is waar de opnames plaats vonden. Het staat zelfs bekend als het ‘Land of Fire and Ice’, een titel die niet zou mistaan op een van de boeken waar de serie op is geïnspireerd. Natuurlijk ga je niet alleen naar Ijsland vanwege de opnamelocaties, maar wellicht ook vanwege een van de meest indrukwekkende natuurverschijnselen: het noorderlicht.

Enkele noemenswaardige locaties die zijn gebruikt voor de opnames van de serie zijn de volgende:

 • Die grot: de Grjótagjá-grot in de buurt van het Mývatn-meer heeft een geothermische hete bron. Gezien dat gegeven is het niet zo vreemd wat er zich in de grot heeft afgespeeld.
 • Het Wilding-legerkamp: je vindt dit vlakbij het vulkanische meer Mývatn in Dimmuborgir. Dit ligt vlakbij Akureyri, de op één na grootste stad van IJsland.
 • The Wilding Fort: hier werden verschillende scènes geschoten op Snæfellsjökull in Vatnajökull National Park.
game-of-thrones-ijsland-travesol

Noord-Ierland: Winterfell, Kings Landing

Als je eerder in Noord-Ierland bent geweest heb je het wellicht herkend. Afgezien van de bloedige geschiedenis is Noord-Ierland ideaal voor natuur liefhebbers. Je vindt er talloze plekken waar je urenlang kunt wandelen zonder een ander tegen te komen. Zo heel gek dat de makers van Game of Thrones voor deze plek als filmlocatie hebben gekozen is dan ook niet zo heel gek.

De meeste filmlocaties zijn vanuit Belfast goed bereikbaar. Ook als solo-reiziger is Noord-Ierland de moeite waard. Huur in dat geval een auto en stel je eigen roadtrip samen. Hieronder staan de meest interessante locaties van GoT in Noord-Ierland.

 • Dark Hedges: De enigszins sinistere lijn van gedraaide bomen is een van de meest iconische beelden en is te vinden op de fictieve Kingsroad in King’s Landing. In werkelijkheid is het in de buurt van Ballymoney. De beuken werden geplant in de 18e eeuw.
game-of-thrones-schotland-travesol
 • Winterfell: Het voorouderlijk huis uit GoT (House Stark) is eigenlijk een nationaal monument in de plaats Strangford. Het is meer een ruïne dan een huis zoals het in Game of Thrones werd afgebeeld.
 • Lordsport: De haven van de zeevarende Iron Islander is te vinden in het mooie Ballintoy Bay.
game-of-thrones-bestemming-travesol

Lees ook: 3 avontuurlijke vakantiebestemmingen voor 2019!

 • The Stormlands: Brienne of Tarth is een van de meest populaire personages. In het Larrybane-gebied verschijnt ze voor het eerst in het kamp van Renly.
 • Dragonstone Beach: Kun je de scene op het strand ook niet vergeten, je bent niet de enige. Eigenlijk ligt dit prachtige stuk zand op Downhill Beach. Het is zeker een bezoek aan County Londonderry waard, al was het alleen maar vanwege het unieke uitzicht.
game-of-thrones-vakantie-dragonstone-travesol

Lees ook: Dit zijn de 7 mooiste stranden van Italië!

 • Hardhome: een van de meest opvallende afleveringen van seizoen 5 is opgenomen in Magheramorne Quarry.
 • Riverrun: House of Tully’s huis is te vinden in Corbet.

Kroatië: King’s Landing

De Kroatische kust is een van de mooiste plekken ter wereld. De historische gebouwen en perfect gevormde havens maken het tot een voor de hand liggende optie voor veel van de belangrijkste scènes in Westeros. Hoewel het de producenten tot het einde van seizoen twee heeft gekost om het volledige potentieel te benutten. De door UNESCO beschermde steden Dubrovnik en Split zijn hier de sterren van de show. Deze plekken zijn dé populairste Game of Thrones vakantiebestemmingen, dus wees voorbereid op intense drukte. Zorg ervoor dat de accu van je smartphone vol is, hier komt je namelijk ogen tekort om alles in je op te nemen.

 • King’s Landing: Deze scene werd gefilmd in Dubrovnik, voornamelijk vanwegede door de klif omzoomde poort, omringd door ongeveer twee kilometer dikke stenen muren. Houdt je behalve van GoT, ook van wijn, dan is dit zeker een aanrader.
 • Red Keep: het huis van de Iron Throne, de buitenkant, is gefilmd in Fort Lovrijenac net buiten Dubrovnik. De baai is ook de locatie voor de Battle of the Blackwater.
 • King’s Landing Gardens: Hoewel elke scène met Tyrion en Varys het bekijken waard is, helpt het om te weten dat de opnames plaats vonden in het prachtige Trsteno Arboretum. Je vindt de locatie op ongeveer 5 kilometer ten noorden van Dubrovnik.
 • House of the Undying: de plek waar Daenrys haar visies heeft, is gefilmd in de Minceta-toren in Dubrovnik
 • Littlefingers-bordeel: sorry voor teleurstelling, maar dit is eigenlijk de toegang tot een landbouwmuseum. Maar als je eenmaal foto’s hebt genomen, kun je altijd even binnenstappen en een kijkje nemen in de voormalige graanschuur van Dubrovnik.
game-of-thrones-kroatie-travesol

Lees ook: Vakantie naar Mallorca: 6 hippe hotspots!

Malta

De historische en goed bewaarde steden van Malta lijken gewoon voor Game of Thrones te zijn gebouwd. De voornamelijk middeleeuwse locaties hebben de serie echt tot leven gebracht en voegen een bijzondere dimensie toe. Waar je ook kijkt, in alles lijkt Malta op een grote GoT filmlocatie. De kerken, kastelen, havens, noem het maar op. Een groot voordeel: het is er het hele jaar door aangenaam wat betreft de temperatuur, dus zeker een reis waard.

 • King’s Landing: GOT staat bekend om het al dan niet bewust laten overlijden van de belangrijkste karakters. De serie is al net zo meedogenloos als het gaat om het veranderen van de locaties. Hoewel het al eerder was gebruikt als achtergrond voor seizoen één, werd de middeleeuwse ommuurde stad Mdina vervangen door Dubrovnik voor seizoen twee. De poort van Mdina (bekend als de Stille Stad) zal heel herkenbaar zijn net als Mesquita Square, de plek van het gevecht tussen Jamie Lannister en de mannen van Ned Stark.
 • Sept of Baelor: The Knights of Malta hebben Fort Manoel in de 18e eeuw gebouwd. Hier vond de opname plaats waarin Ser Ilyn Payne het hoofd van Ned Starks op de treden van het fort afhakte.
game-of-thrones-bestemming-malta-travesol

Zo, dit waren de Game of Thrones vakantiebestemmingen. Welke heb jij al bezocht? En welke staan op je lijstje? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen Social Icons