canarische-eilanden-travesol-2

4 redenen om deze zomer de Canarische eilanden te bezoeken!

De winter is voorbij en we maken ons op voor de lente. Dit betekent dat de zomervakantie steeds dichterbij komt… De hoogste tijd om je te verdiepen in mogelijke vakantiebestemmingen. Een populaire eilandengroep om je zomervakantie door te brengen: de Canarische eilanden. Wat maken deze eilanden nu zo speciaal? Hieronder 4 redenen om de Canarische eilanden te bezoeken!

1| Het gunstige klimaat

De Canarische eilanden horen op papier bij Spanje, maar de eilandengroep ligt voor de Afrikaanse kust. Dit zorgt ervoor dat het weer (bijna) altijd zeer aangenaam is op de eilanden. Het zonnetje schijnt het hele jaar door en ook de temperaturen zullen zelfs in de winter niet onder de 15 graden Celsius duiken. Ideaal voor een ontspannen zon, zee en strandvakantie. Ook buiten de zomermaanden voor een rustige vakantie buiten het hoogseizoen.

2| Unieke natuur

De Canarische eilanden hebben een vulkanisch verleden. Dat is vandaag de dag nog terug te zien in de natuur. Zo is Lanzarote een prachtig rotsachtig eiland dat qua landschap wel wat van de maan weg heeft. Op Fuerteventura vindt je daarentegen indrukwekkende woestijnlandschappen terwijl La Palma heel groen is qua begroeiing. Elk Canarisch eiland heeft zo zijn unieke eigenschappen. Ideaal om te gaan eilandhoppen en zo van alle bijzondere natuur te kunnen genieten.

3| Zeer goedkoop

Op vakantie wil je liever niet continu op je rekening hoeven kijken om te controleren of je nog binnen je budget zit. Op de Canarische eilanden hoef je je hier in ieder geval geen zorgen over te maken. De eilanden zijn namelijk spotgoedkoop in vergelijking met Nederland. Het is een waar belastingparadijs. Waar wij bijvoorbeeld op luxegoederen 21% belasting betalen, is het belastingtarief op de Canarische eilanden slechts 7%. Je kunt hier dus ook erg voordelig winkelen of dineren.

canarische-eilanden-travesol

Lees ook: Gran Canaria: het mooiste plekje van de Canarische eilanden!

4| Last-minute

Als laatste reden: je kunt er spotgoedkoop naartoe vliegen. Grote vliegmaatschappijen en reisorganisaties bieden geregeld goedkope reizen aan naar de Canarische eilanden. Het is dus aan te raden even ervoor te gaan zitten en de aanbiedingen door te lopen. De vlucht naar de eilandengroep neemt slechts een paar uurtjes in beslag, dus een spontane last-minute behoort ook nog tot de mogelijkheden.

Kortom, de Canarische eilanden zijn een waar paradijs op aarde. Lekker weer, indrukwekkende natuur en spotgoedkoop. Ideaal om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur!

Bron: Corendon.nl

Zeen Social Icons