eilanden-griekenland-onbekend-travesol

5 eilanden in Griekenland waar je nog nooit eerder over hebt gehoord!

Griekenland is een geweldig vakantieland dat jaarlijks miljoenen toeristen trekt. Veel van deze toeristen komen voor de rijke cultuur, de vriendelijke bevolking en de prachtige stranden. Een groot deel van de mensen die het land bezoeken brengen hun vakantie door op een van de vele eilanden. Het land heeft meer dan 6000 eilanden waarvan er 227 bewoond zijn en sommige nog haast onontdekt zijn door de grote stromen toeristen. Wij hebben 5 van deze ‘unknown’ eilanden op een rijtje gezet! 

1| Ithaki

Vlak naast het grotere en massalere eiland Kefalonia ligt het schattige Ithaki. Dit kleine eilandje biedt eigenlijk in een notendop alles wat Griekenland zo mooi maakt. Er zijn gezellige en pittoreske plaatsjes met mooie havens. Maar ook een geweldig groen binnenland met hoge bergtoppen en prachtige vergezichten over de zee. Natuurlijk kun je hier ook op zijn tijd een duik nemen vanaf een van de schitterend gelegen strandjes. Een vakantie Griekenland is eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan Ithaki!

2| Paxos

We kennen allemaal het bekende eiland Corfu wel. Dit eiland behoort tot de Ionische eilanden en licht in het noordwesten van Griekenland. Ten zuiden van Corfu vind je het onbekende eilandje Paxos. Het eilandje is een kleine 4 kilometer breed en slechts 10 kilometer lang. Langs de kust van dit prachtige eiland vind je verschillende baaitjes waar je met een boot kunt aanleggen. Op het eiland wonen slechts 3.000 inwoners en je vindt er veel olijfbomen en cipressen. Ideaal om even tot rust te komen!

onbekende-eilanden-griekenland-paxos-travesol

Lees ook: Zakynthos: paradijselijk eiland in Griekenland!

3| Lefkas

Hoewel het natuurlijk nog wel een eiland is, is Lefkas tegenwoordig ook over land te bereiken. Het ligt niet ver van het Griekse vasteland en om het beter bereikbaar te maken is jaren geleden een brug aangelegd. Dit zorgt dat het eiland populair is onder Griekse bezoekers maar vooralsnog minder buitenlandse toeristen trekt dan veel andere eilanden. Hetgeen waar Lefkas het meest bekend om staat zijn de heldere wateren rondom het eiland. De zee heeft hier een felblauwe kleur die je niet snel zou verwachten op een niet tropisch eiland. Lefkas heeft een enorm aantal mooie stranden waar je kunt genieten van deze prachtige zee. Ook is er genoeg natuurschoon te vinden en zijn er wat mooie authentieke dorpjes. Kortom, een vakantie Lefkas is een echte aanrader!

4| Pilion 

Pilion is een van de (schier)eilanden die iedere Griek zal kennen, terwijl veel buitenlandse toeristen er nooit van gehoord hebben. Het is haast alsof de Grieken dit schitterende schiereilandje voor zichzelf willen houden. Met name inwoners van Athene komen vaak op het prachtige Pilion, in de volksmond wordt eiland zelfs het vakantieverblijf van de Griekse goden genoemd. Het bergachtige en groene Pilion leent zich uitstekend voor lange wandelingen en fietstochten. Maar je kunt hier natuurlijk ook genieten van de zee en mooie strandjes. Een vakantie naar Pilion is eigenlijk voor alle soorten toeristen een aanrader.

5| Kimolos

We sluiten deze lijst af met het eiland Kimolos. Dit ongerepte en onbekende eiland bevindt zich in de Cycladen, vlak naast het eilandje Milos. Wat maakt Kimolos zo bijzonder? Ten eerste vind je hier niet veel toeristen, hoewel steeds meer mensen in de zomer het eiland weten te vinden. Er wonen in de winter slechts 500 mensen op dit eilandje, in de zomer zijn dit er 5000(!). Daarnaast vind je op dit eiland maar liefst 400 kerken. Verder vind je hier natuurlijk prachtige stranden, zoals Prasa Beach, Ellininika Beach, Bonatsa Beach en Mavrospilia Beach. Kortom, het ideale eiland o tot rust te komen en te genieten van de authentieke Griekse cultuur!

Zeen Social Icons