madagaskar-bezoeken-travesol

5 redenen om Madagaskar te bezoeken

Als je nog nooit in Afrika bent geweest, dan zou je eigenlijk Madagaskar heel snel hoog op je to-do lijst moeten zetten. Het eiland aan de oostelijke kant van Afrika, ter hoogte van Zimbabwe is met name voor natuurliefhebbers een waar paradijs. Mocht je er overigens tegenop zien om twee weken lang alleen naar dieren te kijken, vergeet dan niet dat Madagaskar ook nog enkele prachtige stranden heeft. Reis je naar Het grote eiland voor de Oostkust van Afrika, breng dan in ieder geval een bezoek aan onderstaande plekjes voor een onvergetelijke vakantie.

Strand: Nosy Be

Nosy Be is een eiland op zich en valt onder het bestuur van Madagaskar. Het ligt in het noorden van Madagaskar en is een vulkanisch eiland met een oppervlakte van 321 km². Hier ga je in feite naar voor het strand en wat minder voor de natuur, ook al is er genoeg te zien. Wil je het helemaal afmaken en heb je een enorm dik gevulde bankrekening, breng dan een bezoek aan de Mitsio eilanden. Het worden ook wel de Malediven van Madagaskar genoemd. Er zijn talloze duikmogelijkheden alleen is het verblijf er schrikbarend duur. De echte Instagrammer gaat dus doodleuk naar Nosy Miavana, al was het alleen maar vanwege het strand.

Aapjes bekijken: Perinet

De Indri Indri is de grootste nog levende halfaap en komt enkel voor in Perinet, in het noordoosten van Madagaskar. Je ziet er talloze groepen, ruim 62, maar slechts twee zijn gewend aan mensen. Dat is dan ook gelijk het grootste nadeel: elke gids weet waar die groepen zich bevinden en dus is het meestal onvoorstelbaar druk met toeristen die een glimp van de apen op willen vangen. Wil je ze relatief rustig kunnen aanschouwen, ga dan zo vroeg mogelijk. Wat in ieder geval een indrukwekkende ervaring zal zijn, is het moment dat je wakker wordt van het geluid van de Indri Indri. Dat is echt jouw unieke Madagakar moment.

madagaskar-lemuren-travesol

Lees ook: Kilimanjaro bezoeken: dit zijn de do’s and dont’s!

Nog meer dieren: Ranomafana

Ranomafana is zo’n 416 vierkante kilometer groot en staat bekend om de lemuren. Er leven naar schatting zo’n 12 tot 16 verschillende soorten. Naast de lemuren kun je ook tal van andere diersoorten ontdekken zoals kikkers, de giraffe-kever en andere dieren. Houdt er wel rekening mee dat Ranomafana behoorlijk bergachtig is. Ondanks de hoge temperaturen kan het dus zeker geen kwaad om je goed voor te bereiden op flinke wandelingen en klimpartijen. In het stadje zelf kun je overnachten in een paar goede hotels die op een paar kilometer afstand van het park zijn gevestigd. Kijk er overigens niet vreemd van op als je in de tuin van je hotel wordt verrast door een toevallige ontmoeting met een van de vele dieren uit de omgeving.

Natuur: de Boabap boom

Ben je een echte gezondheidsfreak, dan hoeven we je niks te vertellen over Boabap. Gaan we ook niet doen. Wat we wel vertellen is dat je op Madagaskar de Boabap boom is volle glorie en omvang kunt aanschouwen. Het is dé boom die bijna iedereen koppelt aan Madagaskar. Zo enorm herkenbaar is het. In Allée des baobabs zie je de meeste bij elkaar staan en dus is het meest gefotografeerde plekje van het hele eiland. Vermijd de zondondergang en je hebt het hele gebied voor jezelf.

madagaskar-boabob-travesol

Lees ook: Mauritius: dit zijn de 5 mooiste plekjes!

Madagaskar is duurzaam

Het is wellicht de beste reden om Madagaskar te bezoeken. Afgezien van je reis er naar toe is een vakantie op Madagaskar behoorlijk duurzaam. Het is een van de armste landen ter wereld en dat merk aan heel veel zaken, ook aan de restaurants waar je zult eten. De maaltijden worden namelijk op houtkachels bereid. Aan de ene kant is dat schrijnend en confronterend, maar het laat je wel beseffen dat je als toerist veel kunt doen om ervoor te zorgen dat het geld wat je daar besteed ook daadwerkelijk bij de lokale bevolking terecht komt. Boek je excursie bijvoorbeeld bij een van de lokale toeristenbureaus, maak gebruik van het particuliere transport (de fietsriskja’s) of kies voor een overnachting via een van de duurzame initiatieven.

Zeen Social Icons