mauritius

5X Mauritius: de allermooiste plekjes!

Mauritius wordt als vakantieland steeds populair onder Nederlandse vakantiegangers. En op zich is dat zeker niet verwonderlijk, aangezien het tropische eiland een waar paradijs is. Het ligt midden in de Indische Oceaan, zo’n 850 kilometer ten oosten van het Afrikaanse eiland Madagaskar. Groot voordeel is dat je sinds begin 2018 rechtstreeks vanuit Nederland naar het prachtige eiland toe kunt vliegen. Mauritius heeft iets meer dan een miljoen inwoners en de grootste inkomstenbron is de toeristensector. En aan die inkomsten, die worden verdiend aan toeristen, wordt dus een steeds groter deel bijgedragen door de Nederlandse vakantieganger. Toch is het voor veel mensen een nog relatief onbekend land. Welke plekjes moet je bezoeken, als je er naartoe op vakantie gaat? De 5 mooiste zetten we voor je op een rij.

1. Stranden

Op je handdoek op het strand, genieten van de heerlijke warme zon en een goed boek. Het is een van de meest geliefde bezigheden van mensen die op vakantie gaan naar Mauritius. Ontspannen is het credo dat zij veelal hanteren. En dat kan maar al te goed. Mauritius staat namelijk vooral bekend om haar prachtige stranden. En met een kustlijn van maar liefst 177 kilometer is het niet verwonderlijk dat er een aantal prachtige witte zandstranden tussen zitten. Blue Bay in het zuidoosten van Mauritius is een echte aanrader om eens te bezoeken.

mauritius strand

Lees ook: Dit zijn de 5 zonnigste vakantiebestemmingen in de winter!

2. La Vanille Nature Park

Mensen, die geen zin hebben om de hele dag aan het strand te liggen, moeten absoluut het La Vanille Nature Park eens bezoeken. Zeker als je geïnteresseerd bent in dieren, is dit een absolute aanrader. Het is ook geschikt om met kinderen te bezoeken. Het is een leuk uitstapje om eens te maken. Zeer als je wel eens wat anders wil zien van het eiland dan strand, zee en palmbomen. Je vindt in het natuurpark allerlei bijzondere dieren, die de voormalige vanilleplantage zijn gaan bewonen. Onder andere krokodillen en schildpadden vind je hier veelvuldig. Gelukkig zitten alle dieren goed opgesloten achter glazen wanden.

mauritius aap

Lees ook: De Bahama’s: een paradijs op aarde!

3. Vulkaan Trou aux Cerfs

Wie echt iets actiefs wil doen, moet de vulkaan Trou aux Cerfs beklimmen. Het is een flinke inspanning, maar dan heb je ook wat. Vanaf de top van de slapende vulkaan heb je een prachtig uitzicht op een groot gedeelte van het eiland. Je kunt er echter ook voor kiezen om een auto te huren en de vulkaan daarmee te beklimmen.

Lees ook: 4 tips om je zonvakantie milieuvriendelijk te maken!

4. Onderwater waterval

Iets heel bijzonders op Mauritius zijn de vele watervallen. Degene die daarbij het meest in het oog springt is de onderwaterwaterval bij Le Morne Brabant. Deze prachtige waterval is gelegen bij het prachtige surfgebied van Mauritius. Al moet gezegd worden dat het officieel geen waterval is, maar slechts een optische illusie die wordt veroorzaakt door de sterke stroming.

5. Port Louis

De hoofdstad van Mauritius is Port Louis en een perfecte uitvalsbasis om alle mooie plekjes van het land te bereiken. De stad zelf heeft echter ook genoeg te bieden. Zo heb je er restaurants waar je lekker kunt eten, gezellige winkelstraatjes, vrolijke huisjes en drukbezochte marken waar je van alles kunt kopen.

Zeen Social Icons