thailand

5x Thailand: de mooiste plekjes

Thailand is door zijn prachtige natuur en rustige cultuur een van de bekendste en populairste backpackbestemmingen. Maar Thailand is een groot land, dus je zal wat meer informatie nodig hebben voordat je je reis ernaartoe boekt. Om je hierbij te helpen hebben we allerlei plekken uitgezocht en hiervan de 5 mooiste uitgekozen. Deze plekken moet je bezoeken als je in Thailand bent!

1| Khao Sok National Park

In het zuiden van Thailand ligt het Khao Sok National Park. Dit park bestaat voor een groot deel uit een regenwoud. Veel onderzoeken tonen aan dat dit tevens het oudste regenwoud van de wereld is! Als je er bent kan je de regenwouden verder verkennen door mee te doen aan speciale jungletrekkings of boottochten. Met een van deze boottochten kan je over het Cheow Larn Lake varen, en dat is zeker een aanrader!

nationaal park

Lees ook: Koh Tao, unieke bestemming in Thailand!

2| Bangkok

Natuurlijk kan ook Bangkok niet ontbreken in deze lijst. De hoofdstad van Thailand is hoogstwaarschijnlijk ook de plek waar je aankomt als je naar het land reist. Zeggen dat deze stad alles heeft is nog een understatement. Tempels, wolkenkrabbers, en heel veel verkeer. Je kijkt je ogen uit in deze stad. Je kunt er heerlijk genieten van een biertje in een van de drukke backpackwijken of aan de Chao Praya-rivier. En een tip van ons; ga niet te vaak eten in ‘echte’ restaurants. Kies eerder voor een van de vele eetstalletjes die je aan de weg vindt. Hier eet je waarschijnlijk lekkerder, en voor minder geld. Oja en; kijk alsjeblieft goed uit voordat je de straat oversteekt!

bangkok

Lees ook: Dit zijn de 5 zonnigste vakantiebestemmingen in de winter!

3| Krabi

Ten zuidoosten van Phuket vind je de provincie Krabi. Deze provincie bestaat voor een groot deel uit heel veel eilandjes, en een deel vasteland. Als je op Facebook of Instagram foto’s voorbij ziet komen van mensen in Thailand met een prachtige blauwe zee, is de kans groot dat deze foto is genomen op een van de eilanden die in Krabi liggen. Koh Phi Phi en Koh Lanta zijn slechts 2 voorbeelden van de vele heerlijke tropische eilanden die je zeker moet bezoeken als je in Thailand bent. Kom helemaal tot rust op de witte zandstranden en koel hierna af in de zee voordat je ’s avonds weer naar een full-moon party gaat!

Lees ook: 4 tips om je zonvakantie duurzaam te maken!

4| Kanchanaburi

Kanchanaburi is een kleine plaats gelegen aan de rivier de Kwai.  Je vindt hier ook de brug die over de hele wereld bekend is. Als je in deze plaats verblijft kun je een treinritje nemen over deze brug, of er gewoon naartoe wandelen. Ook de andere natuur rondom de plaats is erg mooi en ruig. Er zijn veel plekken waar je kunt genieten van mooie watervallen, en soms kun je er zelfs vanaf raften!

5| Ayutthaya

Vroeger was dit de hoofdstad van Thailand, maar aan het einde van de 18e eeuw werd deze stad voor een groot deel verwoest. Toch zorgen de overgebleven tempels en ruïnes voor een plekje op de werelderfgoedlijst van Unesco. Als je hier bent geweest kun je in ieder geval zeggen dat je ook wat cultuur hebt gesnoven tijdens je backpackreis!

Ben jij weleens in Thailand geweest? We horen graag je ervaringen!

Zeen Social Icons