tropische eilanden

Dit zijn de 6 mooiste tropische eilanden van de wereld!

Iedereen kent de prachtige plaatjes wel van Idyllische, tropische eilanden, die je op veel websites en folders van reisbureaus ziet staan. Het lijkt haast onwerkelijk, alsof zulke mooie locaties niet echt bestaan. Je zou bijna denken dat die reisbureaus alles gefotoshopt hebben om meer klanten te trekken. Maar nee, zulke eilanden bestaan echt. Over de hele wereld zijn tal van tropische eilanden, de een nog mooier dan de ander. Het is natuurlijk onmogelijk om alle mooiste tropische eilanden te noemen en bovendien verschillen smaken natuurlijk sterk. Daarom hebben we een kleine selectie voor je gemaakt. Nogmaals, het kan zijn dat jouw mening anders is als het aankomt op de mooiste tropische eilanden van de wereld. Wat buiten kijf staat, is dat de volgende eilanden allemaal schitterend zijn.

1| Seychellen

Deze eilandengroep in de Indische Oceaan staan wereldwijd bekend als een van de prachtigste in haar soort. De archipel bestaat uit ruim 150 eilandjes, waarvan de een nog mooier is dan de ander. De grote van de eilanden verschilt sterk en daarmee ook het inwonersaantal per eiland. Een groot gedeelte is sowieso onbewoond. Het is niet schokkend te noemen dat deze eilandengroep met name erg in trek is bij mensen die een huwelijksreis boeken. Je waant je namelijk in een waar paradijs, te midden van schitterende stranden, een heldere oceaan en unieke flora en fauna. Er zijn tal van all-inclusive resorts waar het je in niets zal ontbreken.

tropische eilanden de seychellen

Lees ook: Dit zijn de 5 zonnigste vakantiebestemmingen in de winter!


2| Malediven

De Malediven zijn misschien wel de meest beroemde Tropische eilanden op de hele wereld. Ook is het water misschien wel het meest helder van alle plekken op aarde. Je kunt met het blote oog gemakkelijk zien wat voor vegetatie er onder water te vinden is. Beroemd zijn natuurlijk de vele huisjes op palen die midden in het water staan en met name gericht zijn op mensen die op huwelijksreis zijn. De Malediven zijn echter ook heel erg geschikt als vakantiebestemming als je niet op huwelijksreis gaat. In totaal bestaat de eilandengroep uit bijna 1200 eilanden, waarvan ongeveer een zesde bewoond is. Bijna de helft van die 200 eilanden is bedoeld voor toeristen. Keuze genoeg dus.

tropische eilanden malediven

Lees ook: Combineer de prachtige Malediven met Dubai!


3| Santorini

Een van de meest gezellige en mooie eilanden van Griekenland is zonder twijfel Santorini. Volgens sommige mensen behoort het zelfs tot een van ’s werelds mooiste tropische eilanden. Santorini is naast de prachtige stranden en de heldere zee ook cultureel heel bijzonder. De vele dorpjes met overwegend witte huizen geven een prachtig uitzicht. De gezellige sfeer en de heerlijke Griekse keuken zorgen ervoor dat je hier heerlijk tot rust komt. Bovendien is het eiland niet zo heel groot, waardoor het zich uitstekend leent om bijvoorbeeld met een quad te verkennen. Je hebt niet overdreven lang nodig om van de ene naar de andere kant van het eiland te komen. Op deze manier kom je onder andere terecht op de prachtige lavastranden in het oosten van het eiland.

tropische eilanden santorini

Lees ook: Zakynthos, paradijselijk eiland in Griekenland!


4| Hawaii

De meeste mensen kennen Hawaii logischerwijs van twee dingen: vulkanen en surfers. Dat is ook exact wat je moet verwachten van dit eiland. Maar dat is zeker niet het enige wat je kunt verwachten. Een bezoek aan het vulkanische gebied zal je ongetwijfeld bij blijven en het kijken naar surfers, die hoge golven pakken, vanaf het strand zal ervoor zorgen dat je heerlijk tot rust komt. De grootste en tevens hoofdstad van het eiland is Honolulu, waar je ook het drukke Waikiki Beach kunt vinden. Mensen, die van meer rust houden, zullen het niet moeilijk hebben om een ander strand te vinden op een van de eilanden in de archipel.

tropische eilanden hawaii

Lees ook: Duurzaam reizen: 4 tips!


5| Elba

Hoewel er discussie bestaat over het feit of Elba echt een tropisch eiland is, heb je zonder twijfel wel het gevoel alsof je je echt op een tropisch eiland begeeft. Het is natuurlijk vooral bekend als het eiland waar Napoleon Bonaparte naartoe werd verbannen. Er zijn nog enkele overblijfselen uit die tijd, die je absoluut moet bezoeken. In de gezellige stadjes op het eiland, dat voor de kust van Toscane ligt, kun je heerlijk ontspannen onder het genot van een van de beroemde wijnen en de heerlijke Italiaanse keuken.

tropische eilanden elba

Lees ook: De Bahama’s, paradijs op aarde!


6| Bora Bora

Bora Bora is een archipel dat is gelegen in de Stille Oceaan. Het behoort zonder twijfel tot een van de mooiste eilandengroepen van de wereld. Het vulkanische eiland is met name een aanrader voor mensen die van witte stranden, duiken en wandelen houden. Je zult dan in geen geval spijt krijgen van je vakantie. Hoewel de eilanden schitterend zijn en haast perfect lijken, is er een groot nadeel: alles is vrij prijzig.

tropische eilanden bora bora

Heb jij één van deze tropische eilanden weleens bezocht? We horen graag je ervaringen!

Zeen Social Icons