bacalar-mexico-travesol

Bacalar Mexico: hét mooiste meer ter wereld!

Als je niet beter zou weten zou je denken dat je op de Malediven bent aangekomen. Prachtig blauw water, witte stranden en tientallen eilanden waar je uit kan kiezen. Dit zijn niet de Malediven, maar Laguna Bacalar, gelegen in het zuiden van Mexico. Net zo mooi als de Malediven, maar aanmerkelijk goedkoper om er naar toe te reizen. Nog leuker is de bijnaam: Laguna de los 7 colores. Mocht je geen Spaans spreken: ‘Het meer met zeven kleuren blauw’.

Laguna Bacalar Mexico

Laguna Bacalar is een lang en smal meer en is ongeveer 42 km lang gemeten van noord naar zuid en minder dan 2 km op zijn breedst. Het meer staat bekend om zijn opvallende blauwe kleur helderheid, deels het gevolg van het hebben van een witte kalkstenen bodem. Net als de meeste meren op het schiereiland Yucatán, wordt het meer gevoed door ondergrondse rivieren. Vanwege de poreuze kalksteen, de Yucatan Pen, is het aantal meren beperkt en is Laguna Bacalar veruit de grootste. Het wordt gevoed door de 450 km ondergrondse rivier die deel uitmaakt van ’s werelds grootste watergrot / tunnelsysteem wat parallel loopt aan de kust. Aan de westelijke oever van het meer ligt het dorp Bacalar, een relatief klein dorp met volgens de laatste telling, 11.084 inwoners.

laguna-bacalar-travesol

Lees ook: Dit zijn de 6 mooiste tropische eilanden ter wereld!

Vergelijking met de Malediven

De vergelijking met de Malediven is niet zo heel vreemd. Naast de stranden en het helderblauwe water is ook Bacalar een oase van rust en waan je jezelf al snel in het paradijs. Er is echter een belangrijk verschil: terwijl de Malediven alleen bereikbaar zijn voor de reizigers met een goedgevulde bankrekening, is dit paradijs in Mexico nog steeds betaalbaar.

Helemaal tot rust komen

Laguna Bacalar is de ideale plek om even helemaal tot rust te komen. Het is gelegen in de deelstaat Quintana Roo in het Mexicaanse Yucatan in Mexico. Hier geen drukke toestanden die andere toeristen ten deel valt zoals in Mexico Stad of in Cancun. La Laguna de los Siete Colores, zo luidt de volledige bijnaam. Hier kun je uren verblijven en je vergapen aan de verschillende tinten. Sterker nog, je moet je best doen om niet onder de indruk te raken van dit paradijs.

Een onbekend paradijs in Mexico

Laguna Bacalar mag dan niet de bekendheid hebben zoals zoveel plekken in Mexico, maar de kans is groot dat dit snel gaat veranderen. Op zich is die toenemende populariteit nu al te merken. Ga maar eens in de vroege ochtend naar het strand en verbaas je eens over de verschillende kleurschakeringen. Neem de tijd en je ziet het water van kleur veranderen terwijl je geniet van de zonsopgang. Je bent vast niet de enige die er zo vroeg op uit wil trekken.

laguna-bacalar-mexico-travesol

Lees ook: Mexico-Stad: hippe stedentripbestemming!

Het dorp Bacalar

Het plaatsje Bacalar, het dorp waar het meer toe behoort, ligt iets boven Belize en vlakbij de stad Tulum. Het meer is zelf makkelijk bereikbaar via Chetumal en ook vanuit Belize. In een ideale situatie combineer je een bezoek aan het meer met een reis naar Guatemala. Op die manier ‘pak’ je twee ontzettend mooie landen samen in een geweldige vakantie. Reis je echter alleen naar Mexico dan is een bezoek aan Laguna Bacalar is een absolute must-see.

Wat kun je allemaal doen in Bacalar?

Het meer is in feite de grootste trekpleister van het hele stadje. Het is in feite ook de enige reden om er naar toe te gaan, maar daarmee is het wel de reis waard. De leukste manier om het meer te ontdekken is op de meest logische manier: per boot! Onze tip: huur in de vroege ochtend een kajak en vaar over het meer door de mangroves, het is zonder twijfel een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Zeen Social Icons