backpacken-ecuador-travesol

Backpacken in Ecuador: welke plekken moet je zien?

Als je altijd vakantie hebt vieren vieren in Zuid-Amerika, dan is Ecuador een meer dan goede keuze. Het is een van de kleinste landen in Zuid-Amerika, maar dat doet niets af aan je avontuur. Het is namelijk juist een van de mooiste landen in dit deel van de wereld. Vooral het backpacken in Ecuador is een unieke ervaring, iets wat je eens in je zou moeten doen. De oogverblindende natuur, de historische steden, de koloniale architectuur, het zijn allemaal zaken die een reis in dit land tot een onvergetelijke ervaring maken.

Backpacken in Ecuador

De kans is klein dat je ooit bent wezen backpacken in een land wat zo divers is als Ecuador. Nagenoeg alles wat je nodig hebt voor een topvakantie is aanwezig, bovendien is het zeer betaalbaar. Bewonder de ijzige toppen van Chimborazo, bezoek de tropische bossen in het Parque Nacional Yasuní, de palmstranden aan de Stille Oceaan en geniet met volle teugen van koloniale steden zoals Quito. Om het je nog makkelijker te maken hebben we de leukste plekken al voor je geselecteerd. Het enige wat je nog moet doen is je reis boeken en je rugtas in te pakken.

1. Quito

We vermelden het al even in de introductie: Quito. Het is een van de mooiste steden van Ecuador en daar is een goede reden voor. De stad is wat betreft de oppervlakte enorm. In de breedte val het wel mee (4 kilometer), maar de stad is 70 kilometer lang. Behoorlijk indrukwekkend dus, maar het betekent ook dat er voldoende te zien is. Old Town, oftewel het Centro Histórico is de plek waar je tal van historische gebouwen kunt aantreffen. Denk aan een schitterende koloniale architectuur, gigantische kerken, tal van pleintjes, restaurants en cafes. Kortom, hier wil je eigenlijk nooit meer weg.

quito-ecuador-travesol

Lees ook: 10 redenen om een backpackreis te maken in 2019!

2. Yasuni National Park

Hou je van een natuurlijke omgeving, dan kom je in Ecuador zeker aan je trekken. Het land staat bekend om de prachtige natuur en het Yasuní Nationaal Park is daar een goed voorbeeld van. Hier zie je tal van moerassen, meren, rivieren en tropisch regenwoud. Die diversiteit is ook de VN niet ontgaan en inmiddels staat het park, geheel terecht overigens, op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Welke dieren kun je hier aantreffen? Wat dacht je van jaguars, poema’s en tapirs. Een bezoek aan dit park mag dus zeker niet op je bucketlist ontbreken.

backpacken-in-ecuador-travesol

Lees ook: Tips voor een onvergetelijke rondreis door Colombia!

3. San Rafael Falls

Met het Yasuni National Park houdt het overigens niet op in Ecuador. De San Rafael Falls is ook zo’n topattractie die je gezien moet hebben. Het is een waterval van ruim 150 meter hoog en is daarmee de grootste van het land. Het ligt op de rand van de Amzone en het ligt op zo’n vijf uur rijden van Quito. Dat lijkt een lange afstand, maar met de (huur)auto is het in een dag te doen. Probeer je bezoek wel een beetje goed te plannen dus houdt het weer bericht in de gaten. Het zou zonde zijn als je na een rit van vijf uur je dagtocht in het water ziet vallen.

4.Galapagos eilanden

Backpacken in Ecuador staat vaak synoniem voor een low-budget vakantie. Dat gezegd hebbende zou je denken dat een bezoek aan de Galapagoseilanden ruim buiten de mogelijkheden valt. In veel gevallen is dat (helaas) ook zo, maar omdat het een van de allermooiste locaties ter wereld is, willen we het wel graag vermelden. De eilandengroep ken je, als het goed is, van de verhalen van Charles Darwin. Juist, de man van de evolutietheorie. Geen tropische stranden, wuivende palmbomen en prachtig helder water, maar eerder een ongerepte natuur met een zeer diverse verzamelingen dieren en planten die je niet zo snel ergens anders zult tegenkomen. Behalve de kosten voor de reis er naar toe moet je ook rekening houden met een toegangsprijs van zo’n 100 dollar. Het kost wat, maar daar krijg je dan ook veel voor terug.

galapagos-eilanden-ecuador-travesol

Ben jij ooit wezen backpacken in Ecuador? We horen graag je ervaringen! Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen Social Icons