zuid-amerika-tips

Backpacken in Zuid-Amerika: 4 tips & tricks!

Laura is 32 jaar, woonachtig in Hoofddorp en houdt van reizen en schrijven. Ze is midden juni 2018 terug gekeerd van 6 maanden reizen door Zuid Amerika. Ze is bezig met het opzetten van een eigen tekstbureau met een specialisatie in reizen en biedt daarnaast ook social media marketing diensten aan. Op Travesol deelt zij haar reiservaringen om andere backpackers en zonnige reisfanaten te inspireren! Deze week geeft zij 4 persoonlijke tips omtrent backpacken in Zuid-Amerika.

Spaans leren

Het is heel handig en nuttig om wat Spaans te leren voordat je met je reis gaat beginnen. Op deze manier maakt het communiceren met locals wat makkelijker en bovendien spreken ze lang niet overal Engels. Al is het maar om een beetje een basis te hebben. De Spaanse taal is daarnaast een leuke taal om te leren. Maar in welk land kan je de taal nou het beste leren? In enkele landen spreken de locals met een sterk accent en veel slang. Dit is het geval in Chili en Argentinië. Vooral in Chili spreken de Chileanen Spaans met een accent. Je zou het bijna haast geen Spaans meer kunnen noemen. De helft van de zinnen worden ‘ingeslikt’ en zij gebruiken veel slang. Ik zou het daarom afraden om Spaans in Chili te gaan leren. Het zelfde geldt min of meer ook voor Argentinië. Argentijnen gebruiken veel ”sss” in hun zinnen. Ook zou ik Argentinië afraden als land om daar Spaans te leren. Ik heb zelf wat Spaans geleerd in Peru. Peruanen spreken in tegenstelling tot de Chileanen en Argentijnen duidelijk en mooi Spaans. Elk lettertje en elk woordje wordt duidelijk en langzaam uitgesproken. Hetzelfde geldt ook voor Bolivia en Colombia. Ik zou het om deze reden erg kunnen aanraden om in één van deze 3 landen je Spaans te gaan verbeteren. Mbt de rest van de landen in Zuid Amerika durf ik daar niks over te zeggen.

zuid-amerika-tips spaans leren


Natuur

Voor mij persoonlijk heeft Zuid Amerika het mooiste natuur ter wereld.Kom je naar Zuid Amerika voor de natuur, dan zit je in het Patagonië gebied helemaal goed. Dit immense natuurgebied strekt zich uit over Chili en Argentinië. Ik heb zelf het meeste van Patagonië aangedaan. Let op: de zomer is van ongeveer november tot maart en daarom de beste tijd van het jaar om naar Patagonië te gaan qua klimaat. Buiten deze maanden zijn gedeeltes (parken) gesloten. In Patagonië zijn er ontelbaar veel mogelijkheden om hikes en trekkingen te gaan doen. Het park Torres del Paine in het zuiden van Chili biedt mogelijkheden om meerdaagse trekkingen te doen. Een reistip die ik mee kan geven is om in het stadje Ushuaia in het uiterste zuiden van Argentinië te beginnen. Die is het meest zuidelijke stadje ter wereld waar ook nog eens boten richting Antartica vertrekken. Een toeristische route is: Ushuaia (Argentinië) Punta Arenas (Chili), Puerto Natales (Chili), El Calafate (Argentinië) en El Chalten (Argentinië). Vooral in het laatste plaatsje zijn er ontelbaar veel mogelijkheden voor daghikes die je ook op eigen gelegenheid kan doen. Let op: de zomer in Patagonië is tegelijkertijd ook het hoogseizoen waarbij de Zuid Amerikanen ook vakantie hebben. De prijzen voor eten in cafés en restaurants en accommodaties liggen dan ook hoger en het is net wat drukker. Ben je dus erg krap bij budget? Maak dan keuzes, of kies ervoor om buiten het hoogseizoen te gaan. Uiteraard is Zuid Amerika een immens groot continent met allerlei soorten natuur wat je kan zien buiten Patagonië om. Woestijn in het noorden van Chili, Argentinië en Colombia. Gebergte in Peru etc etc. Alles is mogelijk en daarom voor ieder wat wils.

natuur argentinië


Accommodaties

Ik ben zelf een solo backpacker en kies er dus vrijwel altijd voor om in hostels te slapen. Dit is voor mij een ideale manier om andere reizigers te ontmoeten en ook de goedkoopste manier om te overnachten. In landen als Peru, Bolivia, Colombia kan je al snel een bed vinden in een dorm voor minder dan 10 euro inclusief ontbijt. Argentinië, Chili, Brazilië zijn de duurdere landen en liggen de prijzen al snel tussen de 15 en 20 euro inclusief ontbijt. Soms nog wel onder de 15 euro. Vooral in Patagonië is het lastig om een bed onder de 15 euro te vinden. Ik boek mijn overnachtingen vrijwel altijd via Booking.com en Hostelword waarbij ik heel zorgvuldig de reviews lees. Argentinië en Chili zijn de meest welvarende landen waarbij de hostels ook vaak erg goed zijn. Wil je ergens helemaal gratis kunnen slapen? Dat kan ook dmv ‘couchsurfing’. Als je hier gebruik van maakt slaap je thuis bij de locals. Dit is een leuke manier om de cultuur te leren kennen en vaak vinden locals het ook leuk om reizigers te integreren in hun manier van leven. Ik heb hier zelf nog geen gebruik van gemaakt omdat mijn Spaans helaas nog niet goed genoeg is om volledig te communiceren. Vaak wordt dit wel op prijs gesteld.


Vervoer

Jezelf verplaatsen in Zuid Amerika kan alleen met de auto, vliegtuig of bus. Vooral reizen met een coach bus is een hele populaire manier van reizen. De bussen zijn vaak zeer comfortabel en de wegen vaak prima. Bovendien zie je ook nog eens veel van het land. Ik reis zelf ook bijna alleen maar met de bus en vind het naast een handige manier van reizen ook een leuke manier van reizen. Er zijn ontelbaar veel busmaatschappijen in het hele continent en vaak ook heel betaalbaar. Treinen zijn er helaas bijna niet. Vliegen is natuurlijk ook een veilige en snelle manier van reizen, maar echter staat Zuid Amerika erom bekend dat (vooral internationaal) vliegen erg duur is. Een paar keer vliegen indien nodig is natuurlijk prima, maar reizen over land blijft het goedkoopst en het leukst.

bus zuid amerika
Heb jij Zuid-Amerika weleens bezocht? Zo ja, wat zijn jouw ervaringen? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen Social Icons