reis-voorbereiden-travesol

Check deze 7 dingen voordat je op reis gaat!

Reizen, het zit er op het moment even niet in. Gelukkig gaat het in Europa steeds beter met het indammen van het Coronavirus. Dus met een beetje geluk kunnen we over een paar maanden weer (voorzichtig) reizen. Een goede voorbereiding is het halve werk, zo ook als je op reis gaat. Daarom hebben wij 7 dingen op een rijtje gezet die je zeker even moet checken voordat je op reis gaat!

1 Belangrijke papieren

Zijn al je belangrijke documenten nog geldig? Denk bijvoorbeeld aan je paspoort, maar ook aan je rijbewijs en creditcard. Het paspoort is natuurlijk het belangrijkst, want als je paspoort vlak voor je vakantie verloopt, dan kun je natuurlijk niet weg. Ook is het handig om even te informeren naar de regels op je vakantiebestemming. Sommige landen willen namelijk dat je paspoort minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst. Ook raden we je aan om van al je belangrijke papieren een kopietje te maken.

2 Wie past er op je huis?

Heb je geregeld dat er iemand op je huis past wanneer je op reis bent? De meeste inbraken worden gepleegd als de huiseigenaren op vakantie zijn. Voorkom dus dat de post blijft liggen op de mat en laat iemand de lichten af en toe uit en aan doen. Als je planten in huis hebt, dan is het natuurlijk ook wel fijn als deze een slokje water krijgen. 

reis-voorbereiden-oppas-travesol

Lees ook: Eindelijk duidelijkheid, dit mag mee met de handbagage in het vliegtuig!

3 Reisverzekering

Heb je een reisverzekering? Zo ja, is deze nog geldig? En is deze geldig op je vakantiebestemming? Zorg dat je dit soort zaken van tevoren goed uitzoekt. Bel met je verzekeringsmaatschappij en pas indien nodig je polis aan.

4 Het vervoer

Ga je met het vliegtuig op vakantie? Dan is het altijd de vraag waar je de auto laat? Je kunt de auto bijvoorbeeld parkeren op Schiphol, maar je kunt hem ook thuis laten staan. Dan is het natuurlijk wel zaak dat je hem op een veilige plek parkeert. En dan moet je ook een ander vervoersmiddel vinden om naar het vliegveld te reizen.

5 Wereldstekker

Op vakantie wil je natuurlijk zo min mogelijk tijd achter je smartphone doorbrengen, maar anno 2020 gaat de smartphone overal mee naartoe. Handig om foto’s mee te maken, maar ook Google Maps is ideaal om te gebruiken op reis. Dan is het natuurlijk wel handig dat je deze kunt opladen op vakantie. Niet elk land gebruikt dezelfde stopcontacten als in Nederland. Informeer hier dus van tevoren naar en neem indien nodig een wereldstekker mee.

6 Inentingen

Ga je naar een verre bestemming? Dan is de kans aanwezig dat je inentingen nodig hebt om het land in te mogen. Deze informatie kun je vinden op deze website van de GGD. Ook is het gebruik van Malariapillen aan te raden wanneer je naar gebieden gaat waar deze mug aanwezig is. Dit kun je het beste even overleggen met je huisarts.

7 Maak een to-do list

Bovenstaande dingen zijn natuurlijk niet per se leuk, maar ze moeten wel gebeuren. Een leuk iets om te doen voordat je op reis gaat: maak een to-do list. Schrijf alle dingen op dit je wilt gaan doen op vakantie. Droom heerlijk weg vanaf de bank en verheug je op de reis. Niets is leuker dan thuis alvast in de stemming komen!

Zeen Social Icons