citytrip porto - travesol

Citytrip Porto: de 6 leukste & onbekendste plekjes!

Porto leent zich uitstekend als bestemming voor een enerverende citytrip. Ben je in Portugal, dan is Porto gezien de ligging bijna altijd goed bereikbaar. Het is het type stad waar je op slag verliefd op kunt worden en de kans is groot dat het ook inderdaad gaat gebeuren. Dat ligt niet zozeer aan de talloze bezienswaardigheden, de stad zelf is al supertof van zichzelf. In tien tips leggen we je uit waarom je er geweest moet zijn en wat de meest interessante plekjes zijn.

1| Hostel The Indepente

Afgezien van het gegeven dat je bij een citytrip slechts kort in een stad verblijft willen we je in ieder geval een hotel annex restaurant niet onthouden: Hostel The Indepente. Waar veel hotels niet in slagen, lukt deze zaak overduidelijk wel. Als een van de weinige hotels is dit etablissement ook populair onder de locals. Alles wat je nodig hebt om een perfect avond te beleven vind je hier: een gemoedelijke bar, een bijzonder goed restaurant met authentieke Portugese gerechten en een heerlijk terras. 

stedentrip-porto-travesol

Lees ook: Mexico Stad: hippe stedentrip bestemming voor 2019!

2| Overnachten in Comporta

Heeft de charme van Porto jouw in zijn macht, dan ontkom je niet aan de wens om iets langer te blijven. Logischerwijs zoek je dan ook naar een accommodatie die en betaalbaar is en dichtbij veel bezienswaardigheden ligt. Een overnachting vlakbij het strand kan dan net voldoende zijn. Laat Porto dat nou ook in huis hebben in de vorm van Comporta. Op een paar minuten lopen van het strand kun je gezellig met maximaal zes personen een strandhuis delen. Aan comfort zal het je niet ontbreken, bovendien is het bijzonder betaalbaar: nog geen 35 euro per persoon per nacht.

3| Trainstation São Bento

De kans is groot dat je nu niet direct warm zult lopen voor een bezoek aan een treinstation tijdens je citytrip Porto. Want waarom zou je nu uitgerekend in Porti je moeten gaan vergapen aan iets alledaags als een treinstation? Het meest logische antwoord: Estação de São Bento is niet zomaar een treinstation. Ten eerste ligt het midden in het centrum (da’s dus makkelijk te vinden). Ten tweede is het uniek vanwege de talrijke beschilderingen en de rijke details. Opvallend zijn de hoge muren van de verschillende vertrekken en de muurschilderingen van de kenmerkende Portugese tegeltjes, de azulejos.

4| De bekendste boekwinkel van Porto: Livraria Lello

Een boekwinkel als hotspot in een wereldstad als Porto? Het moet niet veel gekker worden. Toch is Livraria Lello een tip die we je niet mogen onthouden. Dit is namelijk de inspiratiebron voor J.K. Rowling, inderdaad, de auteur van de Harry Potter reeks. Als je hier binnenstapt, begrijp je waarom. De sfeer is, zoals de Engelsen het zouden zeggen, ‘captivating’. Adembenemend en indrukwekkend in een. Dankzij de bijzondere inrichting, het interieur en de architectuur waan je jezelf direct in een andere tijd.

porto-livraria-lello-travesol

Lees ook: Top 5 zonnige stedentrip bestemmingen in Europa!

5| Romantisch Porto

Mocht je denken dat Italië het meest romantische land ter wereld is, bereid je dan maar voor op je citytrip naar Porto. Net achter het centrum ligt een van de meest romantische plekjes van heel Portugal verscholen: Jardim João Chagas. Dit stadspark is een complete verademing en de perfecte locatie om even helemaal tot rust te komen. Je zou bijna vergeten dat je in een de grote stad van Porto bent. De talloze bomen, lange wandelpaden en idyllische plekjes zorgen ervoor dat je eigenlijk niet weg wilt gaan. 

6| Het strand van Porto

Porto ligt aan de Portugese kust, dus je raadt het al, dat wordt een strand bezoeken. Voor je gaat denken ‘wat is daar nu bijzonder aan, een strand is immers een strand’, willen we je graag even Capela do Senhor da Pedra voorstellen. Op het eerste zicht is dit inderdaad een strand als alle anderen. Een ding is echter opvallend, het strand heeft een eigen kapelletje. Inderdaad, dat verwacht je niet. Maak hier in de avonduren een wandeling en pik gelijk even een indrukwekkend Instagram momentje mee. Is weer eens wat anders dan een selfie met het stadscentrum op de achtergrond..

strand-porto-travesol

Heb jij weleens een Citytrip naar Porto gedaan? Zo ja, wat vond je van deze magische stad? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen Social Icons