vakantie-spanje-travesol

Daarom is Spanje zo’n geweldige vakantiebestemming!

Spanje behoort tot de populairste vakantiebestemmingen onder de Nederlanders. Het weer is er goed, Spanje is goedkoop en het land zelf is erg mooi. Genoeg redenen om op vakantie te gaan naar dit land. Wat maakt Spanje nu zo populair? Wij hebben 5 redenen op een rijtje gezet!

1 De prachtige kustlijn

Wie aan Spanje denkt, denkt aan het strand. De Costa Brava, de Costa del Sol, noem maar op. Spanje staat bekend om zijn indrukwekkende kustlijn. De kustlijn is in totaal ongeveer vijfduizend kilometer lang. Je vindt er drukke uitgestrekte stranden, maar ook knusse privéstrandjes.

vakantie-spanje-travesol-2

2 Zon

Om aan het strand te kunnen genieten moet het natuurlijk wel lekker weer zijn. Ook dat is in Spanje geen probleem. Spanje behoort namelijk tot de zonnigste landen van Europa. Gemiddeld gezien schijnt hier zo’n 300 dagen per jaar de zon. Sommige plekken scoren zelfs bovengemiddeld qua zonuren.

3 Unieke eilanden

Het schiereiland zelf is uiteraard erg populair, maar Spanje kent ook een groot aantal eilanden die beslist een bezoekje waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan de Canarische eilanden, waaronder het prachtige Gran Canaria. Maar ook eilanden dichterbij Spanje zelf zoals Mallorca en partyeiland Ibiza.

4 Cultureel

Ook op cultureel gebied is Spanje erg indrukwekkend. De Spanjaarden hebben weliswaar misselijkmakende tradities zoals bijvoorbeeld stierenvechten, maar er zijn ook leukere tradities. Denk bijvoorbeeld aan het Tomatina festival, waar het rustige dorpje Buñol één dag in het jaar veranderd in een groot tomatengevecht. Ook op het gebied van steden is Spanje erg bijzonder. Steden als Barcelona, Madrid, Valencia, Sevilla en Granada hebben alleen een grootse historie!

vakantie-spanje-travesol-3

5 Lekker eten

At last, but not least: de Spaanse keuken! Spanje staat bekend om zijn overheerlijke traditionele gerechten. Denk bijvoorbeeld aan de Catalaanse Tapa’s, of de smakelijke Paella uit Valencia. Elke provincie heeft zo zijn eigen specialiteit, wat Spanje een veelzijdige vakantiebestemming maakt!

Kortom, een vakantie naar Spanje is een goede keuze. Vraag het aan je vrienden, familie of bekijk online Spanje vakantie beoordelingen: Spanje is het ideale vakantieland!

Zeen Social Icons