mooiste-stranden-van-italie-travesol

De zomer komt eraan: dit zijn de 7 mooiste stranden van Italië!

Dat Italië meer is dan scooters zien rondrijden in Rome, een pizza eten op een van de vele pleinen in Milaan en de toren van Pisa voor de zoveelste keer aanschouwen zul je wel weten. Wat je wellicht nog niet wist is dat Italië, behalve de bakermat van de moderne beschaving ook talloze mooie stranden heeft. De Italiaanse stranden bieden je zonder uitzondering een unieke gelegenheid om het land van een totaal andere kant te zien. Wat zijn de mooiste stranden van Italië?

De mooiste stranden van Italië

Om een goede indruk te krijgen zou je eigenlijk een rondreis moeten maken langs de meest indrukwekkende stranden. Natuurlijk is dat om een veelvoud aan redenen een onbegonnen taak. Gelukkig weten we de weg en introduceren je graag een aantal nog onontdekte pareltjes die je beslist eens moet bezoeken!

1 Gargano / Vieste,  (Apulië)

Vieste is niks minder dan een paradijs voor liefhebbers van cultuur, oudheid en natuur. De stad zelf is gebouwd op een imposante rots aan de Italiaanse oostkust. Wandel je door de stad, en dat moet je zeker doen, dan krijg je direct het gevoel alsof je een reis in de tijd hebt gemaakt. Vanuit Vieste maak je eenvoudig een dagtrip naar de tremiti-eilanden. De stad zelf is een charmant vissersplaatsje, compleet met hagelwitte stranden en een bijzonder heldere zee. De bekendste stranden die je hier vindt zijn:  Pizzomunno, la Baia dei campi en la Cala della Pergola. Maar voor de echte liefheber die de schoonheid van Italie weet te waarderen is de gehele kustlijn van Gargano een bezoek waard. Hier liggen de mooiste stranden van Italië!

mooiste-stranden-italie-travesol

Lees ook: Dit zijn de 5 zonnigste vakantiebestemmingen in de winter!

2 San Vito lo Capo (Sicilië)

San Vito lo Capo is een van de zeldzaamste pareltjes van Sicilië. Het is een  klein stadje aan zee waar op gezette tijden diverse religieuze feesten worden georganiseerd. Het prachtige natuurreservaat Riservanaturale dello Zingaro is vlakbij. Wil je echt lekker uitwaaien, dan kan je eigenlijk niet om het strand van Macari heen. De blauwe zee, het spectaculaire uitzicht en het brede zandstrand vormen de ideale mix voor een droomvakantie.

3 Villasimius (Sardinië)

Sardinië staat bekend om de prachtige stranden. Of je nu naar de stranden van Silias,  Cala Pira di Castiadas en  Punta Molentis gaat, elke locatie smeekt erom ontdekt te worden. Zeegroen en turquoise water, witte en witrozestranden, voor elke strandliefhebber is er een strand wat perfect aansluit op de meeste wensen.

4 Lampedusa, Agrigento (Sicilië)

Lampedusa ken je wellicht voornamelijk van de verhalen over de vluchtelingen die vanuit Libië Europa trachten te bereiken. Geografisch gezien, ligt Lampedusa dan ook in de Afrikaanse wateren. De combinatie van een ruige natuur en prachtige witte fijne zandstranden maken dit echter ook tot een geliefde vakantiebestemming. Ben je in de gelegenheid, breng dan een bezoek aan Spiaggia dei Conigli met in de nabijheid het eiland Isola dei Conigli. Het is niks minder dan een klein paradijs met een bijzondere flora en fauna.

5 Sirolo (De Marken)

Sirolo is een typisch Italiaans dorp zoals er zovelen zijn. Het is gelegen aan de voet van het natuurpark Monte Conero. Het strand is populair bij de Italiaanse toeristen en dus is de kans klein dat je de buurman tegen zult komen tijdens je verblijf. Zowel Sirolo als het nabij gelegen Numana beschikt over brede en mooie zandstranden.

mooiste-stranden-italie-sirolo-travesol

Lees ook: Het zonnige Sicilië: 3 insider tips!

6 San Teodoro,  (Sardinië)

San Teodoro is met name in het toeristenseizoen een levendig stadje. Prachtige stranden zoals La Cinta, Cala D’Ambra en l’Isuledda zijn populaire bestemmingen voor zowel de Italianen als de gewone toeristen.

7 La Baia di Marino di Campo (Isola d’Elba / Toscane)

Toscane is een van de meer populaire Italiaans vakantiebestemmingen. Dat wil niet zeggen dat het 365 dagen lang het ongerepte domein is van menig toerist. Reis je buiten het gangbare seizoen, verbaas je er dan niet over dat je zo weinig toeristen tegenkomt. Omringd door de mooie kust van Elba verovert La Baia di Marino di Campo het hart van zelfs de meest verwende toerist.

Zo dit waren de mooiste stranden van Italië. Wat is jouw favoriete strand in Italië? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen Social Icons