cote-dazur-travesol

De Cote d’Azur dit zijn de zes mooiste plekjes

Als je van plan bent om in 2020 een vakantie te beleven die compleet anders is dan alle andere vakanties, dan hebben we een hele goede tip voor je: Côte d’Azur. Vergeet even alle vooroordelen die je mogelijk hebt. Natuurlijk is er zoeiets als de decadente sfeer in Cannes of Saint-Tropez, maar de Côte d’Azur is veel meer dan dat.

Unieke vakantie aan de Côte d’Azur

Het gebied strekt zich uit van Saint-Tropez tot de Frans-Italiaanse grens en is bijzonder interessant om ontdekt te worden. Naast de bekende plaatsen en de bijbehorende stranden, is het ook een regio met tal van kleine, romantische steden die minstens zo interessant zijn. De leukste plekjes zetten we voor je op een rij.

Fréjus

Ben je van plan om ooit een roadtrip te maken in de regio van de Côte d’Azur, dan bezoek je zonder twijfel ook Fréjus. De stad is wellicht minder bekend dan badplaats Saint-Raphaël waar het naast ligt, maar het een geheel eigen charme die je eigenlijk niet wil missen. Het is een schilderachtige oude stad met duidelijke invloeden uit de tijd van de Romeinen. Tal van gekleurde huisjes, leuke steegjes en pleintjes geven het geheel een uniek karakter. In de avonduren kun je er heerlijk rondslenteren en genieten van een drankje in een van de cafés.

Antibes

Bezoek voor de verandering even niet de bekende plaatsen als Cannes en Nice, maar breng een bezoek aan Antibes. Het ligt tussen beide grote plaatsen in, dus je moet je best doen om er overheen te kijken. Het is eigenlijk een van die pareltjes die je ooit hoopte te bezoeken, maar waar je eigenlijk nooit aan toe kwam. Nu dus en dat heeft tal van voordelen. Voor een onbekende stad heeft het verrassend veel bezienswaardigheden: het oude centrum, de overdekte markt en de haven. Grote kans dat je oren en ogen tekort komt.

Monaco

Monaco is vanzelfsprekend geen Frankrijk, maar gezien de ligging kunnen we er eigenlijk niet omheen. Het is, hoe graag we het ook anders willen zien, geen Europese topbestemming, maar als je een unieke citytrip wil maken is het een absolute aanrader. Het hele land is amper 2 vierkante kilometer groot en de bekendste Nederlandse inwoner is Max Verstappen. De kans dat je hem aantreft in een van de cafés van Monaco is gering, maar dat mag de pret niet drukken. Er is genoeg te zien zoals de wisseling van de wacht bij het paleis van Monaco, de haven en het wijdse uitzicht. Mocht je geld teveel hebben, dan kun je dit ook besteden in het Monte Carlo Casino. Of dat verstandig is laten we even in het midden, maar je kunt natuurlijk wel zeggen dat je op vakantie bent geweest in Monaco.

Het andere gezicht van de Côte d’Azur

Natuurlijk kun je een vakantie aan de Côte d’Azur beperken tot het bekendste deel, maar de regio zelfstandig ontdekken is natuurlijk veel leuker. De Alpes-Maritimes, oftewel het oostelijkste deel van de Côte d’Azur, is minstens zo interessant.

Gorbio

Less is more en dat geldt ook voor een vakantie aan de Côte d’Azur. Garbio is een dorpje waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord, maar wat absoluut een plekje verdiend in dit overzicht. Het heeft een bijna ondefinieerbare rust en puurheid, ondanks de levendige uitstraling van de gekleurde huizen. 

Tourrettes-sur-Loup

Tourrettes-sur-Loup heeft een licht Nederlands tintje door Herman van Veen. Dit is zijn woonplaats en we worden lichtelijk jaloers als we door het plaatsje wandelen. Door de ligging op een berg heb je een werkelijk fabelachtig uitzicht over de azuurblauwe Middellandse Zee. Net als zo veel dorpjes aan de Côte d’Azur heeft ook Tourrettes-sur-Loup een charmant dorpsplein en ook de pizzeria ontbreekt niet. Leuke tip: de omgeving leent zich uitstekend voor een verfrissende wandeling lang enkele olijfvelden en rotspartijen.

Tourrettes-sur-Loup-travesol

Lees ook: De Loire in Frankrijk: alternatief voor Californië!

Gourdon

Gourdon staat voor de verandering niet bekend om het prachtige plein, de leuke markt of de gemoedelijke sfeer. Het is de Franse plaats die iedere Fransman kent als het walhalla voor de liefhebber van snoep en parfum. Met een beetje fantasie zou je denken dat je bent aangekomen in een levensecht decor van een sprookjesboek. Honderden gekleurde zuurstokken, zoete spekken en nog veel meer heerlijk zoete lekkernijen lachen je toe. Bijzonder kleurrijk en een zeer aparte ervaring.

Zeen Social Icons