galapagos-eilanden-travesol

De Galapagoseilanden: wat is hier allemaal te doen?

De Galapagoseilanden zijn een van de meest bijzonder eilandgroepen in de hele stille oceaan. Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord dat hier veel prachtige dieren te vinden zijn. Daar is niets van gelogen. De archipel bestaat uit 130 eilanden, waarbij op ieder eiland wel bijzondere dieren en planten te zien zijn. De reden dat hier zo’n grote diversiteit aan flora en fauna is, komt door het feit dat er nauwelijks natuurlijke vijanden zijn. Er zijn dus weinig gevaren voor zowel dieren en planten, waardoor ze in alle rust kunnen leven. De Galapagoseilanden zijn een vulkanische eilandengroep en zijn onderdeel van het Zuid-Amerikaanse land Ecuador. Duizenden toeristen kiezen er jaarlijks voor om hun vakantie naar dit paradijs te boeken. Houd daarbij wel in gedachten dat dit geen goedkoop tripje is. Wie de Galapagoseilanden wil bezoeken, moet diep in de buidel tasten. Maar het is absoluut de moeite waard, omdat je nergens op de wereld zoiets hebt als de Galapagoseilanden. Ze zijn uniek. Maar wat is hier allemaal te doen?

Bewonder de flora en fauna op de Galapagoseilanden

Wat voor dieren kun je tegenkomen op de Galapagoseilanden? Die vraag is simpel te beantwoorden: er zijn zoveel dieren en planten te zien, dat het onmogelijk is om ze allemaal op te noemen. Bovendien worden iedere jaar nieuwe plant- en diersoorten gevonden. De bekendste dieren, die je hier kunt treffen, zijn: reuzenschildpadden, pinguïns, zeeleeuwen, flamingo’s, pelikanen, leguanen, unieke zeevogels en ga zo maar door. Je kijkt je ogen uit. Het is mogelijk om, met of zonder gids, een dagtrip te boeken, waarin je al die dieren voorbij zult komen. Dit is toch wel de manier om de Galapagoseilanden het best tot je te nemen.

galapagos-eilanden-krabben-travesol

Lees ook: Backpacken in Ecuador: welke plekken moet je zien?

Duiken rond de Galapagoseilanden

Niet alleen op het land, ook in de oceaan zijn de meest prachtige dieren te vinden. Het is daarom zeker een aanrader om te gaan duiken als je op de Galapagoseilanden bent. Je ziet ook onder water namelijk van allerlei bijzondere tropische dieren. Zeepaardjes, pijlstaartroggen, walvissen, hamerhaaien en nog veel meer kom je tegen in het water van de Galapagoseilanden. 

Maak een cruise

Veel bezoekers kiezen er voor om een cruise te maken langs de verschillende eilanden van de archipel. Dit is een geweldige ervaring, omdat je in relatief weinig tijd veel kunt zien. Vaak zijn aan de cruise dagelijks activiteiten gebonden, zoals snorkelen of duiken. ’s Nachts slaap je op het schip en leg je kilometers af, waardoor je elke dag op een nieuwe plek kunt zijn.

cruise-galapagoseilanden-travesol

Ben jij weleens naar de Galapagoseilanden geweest? Zo ja, we horen graag je ervaringen. Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen Social Icons