valle-de-cocora

De hoogste palmbomen ter wereld vind je in Valle de Cocora!

Hoewel lang niet iedereen Valle de Cocora kent, is het een van de meest populaire vakantiebestemmingen in Zuid-Amerika. Mensen die het wel kennen weten dat het een natuurgebied is in het Colombiaanse gedeelte van het Andesgebergte en dat het vooral bekend staat om de enorm hoge palmbomen, die zich bevinden in dit gebied. Die hoge palmbomen, wat waspalmbomen zijn, zijn in groten getale aanwezig. Het geeft een prachtig uitzicht als je zoveel van die hoge palmbomen bij elkaar ziet, die omhooglopen aan de rand van de bergen. De palmbomen, die in dit natuurgebied zijn, blijken de hoogste uit de hele wereld. Ze kunnen wel 60 meter groot worden, als ze volgroeid zijn. In het natuurgebied zelf kun je echter niet overnachten, althans niet tussen de palmbomen zelf. Veel mensen kiezen daarom Salento als uitvalsbasis. Dat is een nabijgelegen dorp, waar veel toeristen zich bevinden die het natuurspektakel van dichtbij willen zien.

Wat kun je doen in het Valle de Cocora

De meeste mensen, die het natuurgebied bezoeken, kiezen ervoor om erdoorheen te wandelen. En dat is ook de meest geschikte activiteit om te doen. Neem je fotocamera mee en laat de prachtige uitzichten op je inwerken. Het kan daarom een uitstekende optie zijn als vakantie met je partner. In het gebied kun je uren ronddwalen, genietend van de mooie natuur. Wie er een uitdaging aan wil verbinden, kan er voor kiezen om naar de top van het gebied te lopen, richting het kolibriehuis. Dit is geen simpel vogelhuisje, maar een soort reservaat speciaal voor kolibries.

valle-de-cocora 3

Lees ook: Dit zijn de 6 warmste plekken van Europa!

Restaurant

Bovendien heb je hier ook een restaurant waar je kunt genieten van een lekker drankje. Wel moet je 5000 pesos entree betalen om het kolibriehuis te mogen betreden. Vanuit het kolibriehuis heb je een prachtig uitzicht over de jungle met de vele waspalmbomen en over de vele kolibries die er rondfladderen. Er zijn hier zoveel kolibries, omdat ze gevoerd worden met suikerwater, wat ze heel lekker vinden.

Waar moet je aan denken als je Valle de Cocora bezoekt?

Hoewel het onwaarschijnlijk lijkt kan het behoorlijk koud zijn in dit gedeelte van Colombia. Gedurende het jaar fluctueert de temperatuur tussen de -2 en 25 graden Celsius. Check daarom altijd goed het weerbericht, voordat je op pad gaat. Neem ook voldoende regenkleding mee, want het regent vrijwel iedere dag. Het natuurgebied ligt namelijk relatief hoog en de bergen houden veel wind tegen.

valle-de-cocora 2

Neem genoeg voedsel mee!

Ook is het belangrijk om voldoende water en voedsel mee te nemen als je op wandeltocht gaat. Behalve het kolibriehuis zijn er namelijk weinig gelegenheden om een hapje en een drankje te nuttigen. Zorg er daarom dus voor dat je genoeg eten mee hebt voor energie en genoeg water tegen de uitdroging. Het wandelen door dit gebied kan namelijk behoorlijk uitputtend zijn. Valle de Cocora is verder gemakkelijk te bereiken. Vanuit Salento gaat er zeer regelmatig een jeep naar de ingang van het natuurgebied. Dit ritje is ongeveer 25 minuten. De entree voor Valle de Cocora is overigens gratis.

Heb jij Valle de Cocora weleens bezocht? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen Social Icons