piramides egypte

De leukste bestemmingen voor een vakantie in Egypte!

Egypte is een waanzinnig land gelegen op het continent Afrika. Het land heeft meer dan 97 miljoen inwoners en een oppervlakte van 1.001.450 km². Egypte is een zeer populair vakantieland onder de Nederlanders en andere Europeanen. Jaarlijks gaan er rond de 250.000 Nederlanders naar dit warme vakantieland. In de maanden juni, juli en augustus kun je temperaturen verwachten van 35 graden Celsius en meer. Egypte heeft prachtige stranden, voor de liefhebbers van zon, zee- en strand is Egypte dus de ideale vakantiebestemming. Wat zijn de leukste bestemmingen voor een vakantie in Egypte?

Marsa Alam

Marsa Alam is een van onze favoriete vakantiebestemmingen in Egypte. Deze prachtige stad is gelegen aan de Rode Zee in het zuidoosten van Egypte en het grootste deel van het jaar is het er prachtig zonnig weer. Deze plaats wordt omringt door de woestijn en dit verklaart de warme temperaturen. Marsa Alam is een waar paradijs voor duik- en snorkelliefhebbers. Tijdens een vakantie in Marsa Alam is het daarom een must om een kijkje onder water te nemen. Aan de kust bij alle resorts vind je zogenaamde huisriffen. Je hoeft hier alleen maar het water in te springen en je duikbril op te zetten en dan maak je kennis met de prachtige onderwater wereld van Marsa Alam! Ben je geen liefhebber van duiken? Je kunt in dit gebied ook op avontuurlijke quadsafari in de woestijn. Daarnaast zijn er vele mogelijkheden om een lekker hapje en drankje te doen in het nabij gelegen dorpje Port Ghalib.

marsa alam ondergaande zon

De badplaats Hurghada

Een van de mooiste badplaatsen in Egypte is de populaire vakantiebestemming Hurghada. In de jaren ’60 ontdekten duikliefhebbers dit vissersdorpje en in de jaren die daarop volgden heeft dit gebied enorm veel aan populariteit gewonnen en groeide het uit tot één van de bekendste badplaatsen van dit prachtige land. Het zijn niet alleen duikliefhebbers die deze bestemming in hun hart hebben gesloten. Ook mensen die houden van cultuur en mooie bezienswaardigheden kunnen terecht in dit gebied. Hurghada is daarnaast ook de modernste badplaats van Egypte. Kortom, dit is een top bestemming die zeker de moeite waard is om eens een bezoekje te brengen.

Op vakantie naar Caïro

Wil je tijdens je vakantie veel dingen zien en echt de cultuur van het land opsnuiven? Dan moet je op vakantie naar Caïro gaan. Deze oude Egyptische stad heeft vele bezienswaardigheden die je eens in je leven gezien moet hebben. Bezoek bijvoorbeeld de nabij gelegen Piramiden van Gizeh, het oude Egyptische museum, of de Caïro citadel. De piramiden behoren tot de oudste en meest bekende bouwwerken van de mensheid en zijn kenmerkend voor de Egyptische cultuur.

In het Egyptische museum vind je archeologische vondsten en duizenden objecten die ooit gevonden zijn in dit mooie land. De Caïro citadel is in de twaalfde eeuw gebouwd en bestaat nu nog uit een combinatie van vestingsmuren, paleizen, moskeeën en een gevangenis. Ook vind je hier interessante musea en het uitzicht is fantastisch. Verder is er in en rondom Caïro nog veel meer te beleven!

jongen en ondergaande zon met caïro op de achtergrond

Ben jij weleens in Egypte geweest? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen Social Icons