de mooiste griekse eilanden

De mooiste Griekse eilanden waar je geweest moet zijn!

Op vakantie naar Griekenland? Jaarlijks reizen er miljoenen Europeanen richting Griekenland en de Griekse eilanden. Tijdens het voorjaar, de zomerperiode en het najaar is het in deze contreien namelijk altijd goed vertoeven. Adembenemende stranden, lekkere temperaturen en gezellige gastvrije mensen is wat je daar zeker gaat vinden. Wat zijn de mooiste Griekse eilanden? Hieronder vind je onze favoriete bestemmingen.

Mykonos

Mykonos is wat ons betreft een van de mooiste Griekse eilanden. Op Mykonos kun je terecht als je houdt van zon, cultuur en een gastvrije omgeving. Dit eiland heeft je zo veel te bieden. Het bruisende centrum van Mykonos-stad kent vele restaurants, terrasjes en leuke winkeltjes. De kenmerkende smalle straatjes en witte huizen geven een iconische uitstraling en dit gecombineerd met het lekkere weer en het bruisende uitgaansleven maken Mykonos tot een must visit vakantiebestemming. De geweldige witte stranden en het heldere zeewater zijn enorme pluspunten voor de liefhebbers van een zon- en strandvakantie. Mykonos bezoeken in 2019 is een echte aanrader!

de mooiste griekse eilanden 2

Lees ook: Dit zijn de 5 zonnigste vakantiebestemmingen in de winter!

Santorini

Onze tweede favoriete bestemming qua Griekse eilanden is Santorini. Net als Mykonos wordt dit landschap ook gekenmerkt door de witte huisjes die tegen een prachtige berg opgebouwd zijn. Santorini is evenals Mykonos een onderdeel van de eilandengroep de Cycladen. Het is een vrij klein eiland maar er is genoeg te beleven voor de liefhebbers van een culturele zonvakantie. Het is hier ook vrijwel altijd heerlijk weer, dus je hebt genoeg mogelijkheden om lekker op het strand te vertoeven. Het uitgaansleven is de afgelopen jaren ook beter geworden en daarom vinden ook steeds meer jongeren hun weg naar dit mooie Griekse eiland dat in 1500 is ontstaan. Dit eiland is ook leuk om te bezoeken met je geliefde. Dit alles maakt Santorini een van de mooiste Griekse eilanden!

de mooiste griekse eilanden 3

Lees ook: 4 tips om je zonvakantie milieuvriendelijk te maken!

Kreta

Kreta is waarschijnlijk het bekendste Griekse eiland, maar nog steeds is dit een topbestemming waar we graag naartoe gaan. Fabelachtig Kreta is het grootste Griekse eiland en ligt aan de Middellandse Zee. De bekendste plek van dit eiland is misschien wel Chersonisoss. Dit is één van de bekendste vakantiebestemmingen onder jongeren van de afgelopen 10 jaar. Er zijn hier talloze uitgaansmogelijkheden waar je tot in de late uurtjes door kunt feesten. Met temperaturen van ruim boven de 30 graden Celsius in de zomermaanden is het ook de ideale plek om lekker een kleurtje krijgen. Mooie stranden, veel jongeren en genoeg vertier is wat je in Chersonisoss kunt vinden. Daarnaast kun je zelf op het eiland Kreta ook genoeg rustige plekjes vinden waar er minder toerisme is. Dit maakt Kreta tot een veelzijdig eiland waar jaarlijks vele Nederlanders te vinden zijn in de zomervakantie. Omdat het er in de maanden april, mei, september en oktober ook prima uit te houden is, kun je er ook in het voorjaar of najaar naartoe voor een zonvakantie.

de mooiste griekse eilanden 4

Kortom, de Griekse eilanden zijn waanzinnige vakantiebestemmingen die je zeker moet overwegen als je in 2019 op vakantie wil gaan.

Zeen Social Icons