De populairste bestemmingen voor een roadtrip

Tijdens een roadtrip hoef je geen rekening te houden met de vertrektijden van de bus, tram of trein. Je kunt op je vrije gemakje rondtuffen door een land. Je gaat simpelweg een auto huren en geniet van de vrijheid die deze auto jou biedt. In dit artikel lees je over de mooiste bestemmingen voor een roadtrip en de highlights.

Spanje

Trek erop uit en geniet van het prachtige Spanje. Als je gaat vliegen, kun je een auto huren ibiza of auto huren alicante airport. Vanaf het vliegveld kun je dan zo de auto instappen. Breng een bezoekje aan Malaga of Barcelona. In Barcelona kun je bijvoorbeeld Camp Nou meenemen. Voor de voetbalfans, maar ook voor mensen die niet iedere wedstrijd aan de buis gekluisterd zitten, is dit een mooi uitje. Je kunt zelfs de bekers bewonderen in het clubmuseum!

Wanneer je helemaal naar het zuiden rijdt, kun je Gibraltar niet overslaan. Je hebt hier de kans om berberapen te spotten, of om dolfijnen en walvissen te zien zwemmen. Of waan je in hippie-sferen op het mooie eiland Ibiza. Een ander mooi eiland van Spanje is Tenerife. Sla dan de Pico del Teide niet over. Dat is het hoogste punt van Spanje en geeft je een geweldig uitzicht over Tenerife. 

Frankrijk

Iets dichter bij huis is het mooie Frankrijk. Het is geen wonder dat dit land al jaren een favoriete vakantiebestemming is van de Nederlanders. Je kunt het schiereiland in het westen bezoeken. Bretagne bied je de mooiste stranden, prachtige kustdorpen en eeuwenoude steden.  

Door de afwisseling van steden, natuur, platteland en kusten leent Frankrijk zich uitstekend voor een geweldige roadtrip. Je kunt allerlei plaatsen en delen van het land aandoen. Bekijk bijvoorbeeld de Eiffeltoren in Parijs, breng een bezoekje aan Normandië om monumenten van de Tweede Wereldoorlog te bekijken of pak de mountainbike en ga lekker actief door de Ardennen crossen. 

Portugal

Ook Portugal kun je prima ontdekken met een huurauto. Wil je op bezoek naar Lissabon? GA dan een auto huren lissabon. Hier kun je genieten van historie, kunst, cultuur en natuur. Koel lekker af in de botanische tuin Estufa Fria of maak een ritje met tram 28. Deze populaire trein rijdt door smalle steegjes en klimt steile hellingen op. 

Wil je een iets minder grote stad verkennen? Bezoek dan Porto. Het hele centrum van Porto staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier vind je de Torre dos Clérigos, de klokkentoren van de kerk Igreja dos Clérigos. Deze toren is 75,6 meter hoog. In Porto vind je ook de Sé do Porto, een kathedraal. En natuurlijk de beroemde portkelders.

Meerdere landen

Natuurlijk kun je ook meerdere landen aandoen tijdens een langere roadtrip. Start bijvoorbeeld in Duitsland en bezoek Berlijn, vervolg de route naar Praag en ontspan aan de stranden met kraakhelder blauw water in Kroatië. Reis vervolgens terug via Slovenië en bezoek de druipsteengrotten van Postojna. Daarna doe je Oostenrijk aan en breng je een bezoekje aan het kunstenaarsdorpje Gmünd. Je eindigt je reis met een tripje van Oostenrijk naar Nederland.

Zeen Social Icons