mooiste-plekken-snorkelen-travesol

De vier mooiste plekken om te snorkelen

De mooiste vakantie zijn degenen die zorgen voor jarenlange herinneringen. Dat gezegd hebbende hoef je de vakantie natuurlijk niet te beperken tot het bekende zon, zee en strand concept. Niet iedereen houdt ervan om de hele vakantie door te luieren aan het strand. Stil zitten of liggen kan thuis immers ook. Voor de actieve vakantiegangers zijn er immers genoeg mogelijkheden, van lange bergwandelingen tot een heel scala aan activiteiten op en rond het water. De echte waterrat laat zich natuurlijk niet weerhouden om tijdens de vakantie eens heerlijk te snorkelen. Maar waar doe je dat nu het beste? De meest interessante locaties om te snorkelen zetten we graag voor je op een rij.

Egypte| De Rode zee

Vergeet even de bekende locaties aan Middellandse Zee. Egypte is voor de echte liefhebber van het snorkelen ideaal. De vele koraalriffen by Egypte maken het land tot een meer dan uitstekende locatie voor snorkelaars. Met name de Rode Zee en de Golf van Akaba zijn favoriete snorkelplekken. Het koraalrif in de Rode Zee is ruim 700 kilometer lang en ruim 500 jaar oud. Hier ontdekt je talloze tropische vissen en een grote hoeveelheid koraal. Je komt ogen (en waarschijnlijk tijd) tekort om alles goed te bewonderen en in je op te nemen.

Niet minder belangrijk: het hele jaar door heeft het water een aangename temperatuur en het water is mooi helder, ideale condities om te snorkelen. Ook voor de liefhebber van vissen komt hier goed aan zijn of haar trekken. De kans is namelijk groot dat je diverse wimpelvissen of juweelbaarzen zult spotten. Een ding is zeker: snorkelen in Egypte moet je minsten een keer in heel je leven hebben gedaan.

snorkelen-rode-zee-travesol

Lees ook: Surfen in Marokko: 3 hotspots!

Bonaire | De Caribische zee

Bonaire is behalve een geweldige vakantiebestemming ook ideaal om te snorkelen. Het is een belevenis op zich. Houd wel in je achterhoofd dat je voor het snorkelen op Bonaire toegangspenningen nodig hebt. Deze kun je eenvoudig kopen bij de verschillende duikshops en duikscholen op het eiland. Op deze manier lever je een onmisbare bijdrage aan het in stand houden van het koraal. De locaties waar je kunt snorkelen staan goed aangegeven door middel van gele stenen die je niet over het hoofd kan zien. Met ruim 63 officiële snorkel locaties is er genoeg keuze voor elke snorkelaar.

Filipijnen | Apo Island

Je staat er wellicht niet direct bij stil, maar de Filipijnen is een perfecte locatie om te snorkelen. Met ruim 7000 eilanden is er genoeg om uit te kiezen. Hou je naast een unieke locatie voor het snorkelen, ook van een heerlijk rustige omgeving, overweeg dat een bezoek aan Apo Island. Het is een van de minder bekende eilanden en dat heeft zo zijn voordelen. Is het boor jou van minder belang of je nu in een drie of vier sterren accommodatie overnacht, dan is dit een waar paradijs. Vanaf het strand bepaal je zelf hoe je volgende snorkelavontuur er uit gaat zien. Genieten staat hier voorop.

snorkelen-travesol

Lees ook: Kaapverdië: 9 paradijselijke eilanden!

Thailand | Koh Tao

Thailand is bekend om de vele culturele bezienswaardigheden, maar ook vanwege de grote diversiteit van het landschap. De vele prachtige baaien lenen zich uitstekend als snorkelplek. Kristalhelder water en de mooiste tropische vissen oefenen altijd een bijzondere aantrekkingskracht uit op de toerist die ook graag wil snorkelen. De beste locaties zijn te vinden in de Golf van Thailand. Bezoek de bekende plaatsen Koh Tao, Koh Chang, Koh Samet en Koh Samui om te ervaren wat we bedoelen.

snorkelen-bonaire

Wat is jouw favoriete plek om te snorkelen? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen Social Icons