zonnige winterbestemmingen

Dit zijn de 5 zonnigste vakantiebestemmingen in de winter!

Een van de gezelligste periodes in het jaar is natuurlijk de maand december. Er wordt vooral uitgekeken naar Kerstmis, omdat veel mensen dan vrij zijn en families bij elkaar komen. Als het koud buiten is, is het des te gezelliger om met z’n allen binnen te zitten bij de open haard. Een grote groep mensen heeft daar echter helemaal geen zin of heeft het niet zo op de kou. In Nederland is het natuurlijk ook een groot gedeelte van het jaar sowieso koud. Daarom is het een uitstekend idee om in de winter het buitenland op te zoeken. Wat is er nou lekkerder dan de barre Nederlandse weersomstandigheden voor een weekje ontvluchten? Er zijn genoeg zonnige vakantiebestemmingen waar je naar toe kunt om van die winterse depressie af te komen. Wij zetten de zonnigste vakantiebestemmingen voor je op een rij.

1| Dominicaanse Republiek

Hoewel dit land niet heel bekend is als vakantiebestemming voor Nederlanders, wordt dat het de laatste jaren wel steeds meer. Veel mensen maakten natuurlijk kennis met dit land in seizoen 16 van Wie Is De Mol. Het is een van de mooiste eilanden in het Caribisch gebied en het is er vrijwel het hele jaar lekker weer. De ideale vakantiebestemming voor in de winter dus. Je hebt er prachtige witte zandstranden waar je heerlijk kunnen ontspannen, maar het is zeker ook een aanrader om de schitterende natuur van het land te bekijken. Je hebt er vele bijzondere plant- en diersoorten. Ook de hoofdstad Santo Domingo is zeker een bezoekje waard. Ondertussen kom je niets tekort in een van de vele all-inclusive resorts.

2| Yucatan

Op het Mexicaanse schiereiland Yucatan is een hele hoop te beleven. Het meest bekend is waarschijnlijk de plaats Cancun, dat vooral erg in trek is bij Amerikaanse toeristen. Veel jeugd trekt hier jaarlijks massaal naartoe om lekker los te gaan. De meeste Nederlanders besluiten over het algemeen om echter naar Playa del Carmen te gaan. Groot voordeel hiervan is dat je dichtbij Chichen Itza bent. Deze oeroude Mayastad is erg populair bij toeristen met interesse voor geschiedenis en behoort bovendien tot een van de moderne wereldwonderen. Je vindt hier onder andere de piramide van Kukulcan en allerlei andere oude Mayaruïnes. Maar naast culturele uitstapjes kun je op Yucatan ook uitstekend ontspannen op een van de schitterende stranden.

3| Nederlandse Antillen

Veel Nederlanders met een Antilliaanse achtergrond gaan in de winter die kant op, maar ook steeds meer Nederlanders zonder Antilliaanse achtergrond vinden de ABC-eilanden een prettige vakantiebestemming. Maar ook Saba, Sint-Eustasius en Sint-Maarten zijn, al is het in mindere mate, erg populair voor een winterse vakantie. Op deze prachtige eilanden heerst een aangename sfeer en is het bijna altijd lekker weer. Niet alleen kun je uitstekend tot rust komen op de stranden, die op elk eiland wel aanwezig zijn, ook kun je schitterende wandelingen maken door de natuur. Op deze manier ben je toch nog een beetje in beweging tijdens je ontspannen vakantie. Bovendien kun je de prachtige flora en fauna dan van dichtbij bekijken. Daarnaast is de zee helderblauw en zijn er onder water ook tal van bijzondere dieren en planten te bewonderen. Het is dan ook zeker een aanrader om te gaan snorkelen of duiken.

Lees ook: Madeira, een prachtig eiland om aan de winter te ontsnappen!

4| Canarische Eilanden

Wat misschien niet veel mensen weten, is dat de Canarische Eilanden een van de meest populaire winterse vakantiebestemming is onder Nederlanders. Dit heeft natuurlijk vooral te maken met het heerlijke weer, maar ook met de diversiteit van de verschillende eilanden. Logischerwijs is de kust, waar alle stranden liggen, van elk eiland het meest druk in deze periode. Iedereen wil lekker kunnen ontspannen op het strand van bijvoorbeeld Gran Canaria of Tenerife. Maar ook de mensen, die wat meer van rust houden, moeten zeker eens naar de Canarische Eilanden op vakantie in de winter. Eilanden als Lanzarote of Fuerteventura zijn al een stuk rustiger en helemaal als je de binnenlanden eens een bezoekje brengt.

canarische eilanden

Lees ook: Surfen in Marokko: 3 hotspots!

5| Thailand

Een van de mooiste Aziatische landen is zonder twijfel Thailand. Dit land raakt met het jaar meer in trek bij Nederlanders als winterse vakantiebestemming. Het land is namelijk heel divers. Cultureel is er van alles te beleven, maar je kunt er ook heerlijk ontspannen in een van de vele resorts in badplaatsen aan de zuidkust van het land. Verder heeft Thailand een enorm bijzondere natuur met tal van unieke dieren en planten. Het allerfijnst voor Nederlanders is misschien nog wel, naast het lekkere weer, het feit dat Thailand heel goedkoop is. Zeker als je de prijzen vergelijkt met die van andere vakantiebestemmingen.

thailand

Wat is jouw favoriete ‘winterzon bestemming’? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen Social Icons