strandwandeling europa

Dit zijn de 6 mooiste kustwandelingen van Europa


Niet eerder genoemd, maar zonder twijfel een van de populairste kenmerken van Europa zijn de kustlijnen. Europa heeft een grotere verhouding tussen kust en landmassa dan enig ander continent op aarde. Het is rijk aan schiereilanden en gewone eilanden – Groot-Brittannië, Italië, Spanje en Portugal, en heel Scandinavië zijn slechts enkele voorbeelden. We zochten de meest interessante kustlijnen van heel Europa op, ideaal voor een kustwandeling.

1| Normandië, Frankrijk

Beroemd als landingsplaats op D-day is Normandië is een regio in het noordwesten van Frankrijk. Het ontleent zijn naam aan de Vikingen, die ook bekend stonden als de ‘Noormannen’ en die zich hier vestigden in de 9e eeuw. De kustlijn van Normandië bestaat uit lange zandstranden en imposante kliffen aan de kust, met de Mont St. Michel als bekendste herkenningspunt. Ideaal voor een lange kustwandeling.

strandwandeling europa 2

2| White Cliffs of Dover, Engeland

De White Cliffs of Dover zijn de tegenhanger van de kliffen van Normandië en behoren tot de mooiste kust van Europa. Gelegen op het smalste punt van Het Kanaal, hebben de kliffen historisch de wacht gehouden tegen binnenvallende Europese troepen. Ze zijn een Area of ​​Outstanding Natural Beautyen een van de belangrijkste natuurlijke attracties in Groot-Brittannië. Op een heldere dag zijn de witte kliffen duidelijk zichtbaar vanaf de Noord-Franse kust.

strandwandeling europa 3

3| Cinque Terre, Italië

Cinque Terre in Noord-Italië bestaat uit vijf kustdorpen, gelegen op de steile hellingen langs de Italiaanse Rivièra. Alle vijf de dorpen, de kustlijn en de heuvels in het binnenland maken deel uit van het UNESCO-werelderfgoed dat het nationale park Cinque Terre vormt. Het is een ongelooflijk pittoreske kustlijn, de beste manier om het met eigen ogen te zien is door de wandelroute langs de kust te volgen en zo alle dorpen te bezoeken.

strandwandeling europa 4

Lees ook: Dit zijn de 5 zonnigste vakantiebestemmingen in de winter!

4| Corsica, Frankrijk

Het Franse eiland Corsica ligt in de Middellandse Zee en is bedekt met ruige bergketens, bezaaid met mooie oude dorpjes en de thuisbasis van spectaculaire rotskusten. Letterlijk overal op het eiland vindt u kliffen aan de kust die zich uitstekend lenen voor een indrukwekkende wandeling langs de kust.

strandwandeling europa 5

5| Fjorden, Noorwegen

De fjorden in het westen van Noorwegen strijden om de titel van meest spectaculaire kustlijn ter wereld. De regio is de thuisbasis van verschillende adembenemende fjorden,  de Geirangerfjord is misschien wel de meest schilderachtige van alle fjorden, terwijl de Sognefjord de langste is van Noorwegen. Je raadt het al, zeg je Noorwegen, dan zeg je wandelen in de natuur en zeker langs de indrukwekkende kusten.

strandwandeling europa 6

Lees ook: Dit zijn de 6 warmste plekken van Europa!

6| Zakynthos, Griekenland

Zakynthos is in omvang het derde grootste eiland in de Ionische Zee. Het is een enorm populaire zomerbestemming, vooral vanwege de aanwezigheid van paradijselijke stranden. Op Zakynthos contrasteert goudkleurig zand met azuurblauw water en witte kliffen aan de kust. Mensen die behoefte hebben aan een strand- en wandelvakantie moeten zeker overwegen om naar dit prachtige Griekse eiland te gaan.

strandwandeling europa 7

Wat vind jij de mooiste kustwandeling? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen Social Icons