mooiste-nationale-parken-costa-rica-travesol

Dit zijn de 6 mooiste nationale parken van Costa Rica!

Veel ontmoetingen met locals, een indrukwekkende tijd beleven en terugkomen met een koffer vol vakantie verhalen. Als dat voor jou de ideale mix is voor een geweldige vakantie, dan is Costa Rica waarschijnlijk je volgende vakantiebestemming. Gezegend met een rijke cultuur en dito natuur is het land hard op weg om een van de populairste vakantiebestemmingen te worden in 2019. Wij hebben de 6 mooiste nationale parken van Costa Rica op een rijtje gezet!

Nationale parken Costa Rica

Costa Rica is tegenwoordig niet meer weg te denken als vakantiebestemming. Vooral voor natuurliefhebbers is het een land wat een vaste plek heeft op hun bucketlist. Ruim 30 procent van de totale oppervlakte is beschermd natuurgebied. Met maar liefst 28 nationale parken is er genoeg natuur om te bezoeken en van te genieten. Gelukkig hoef je ze niet alle 28 na te pluizen, de zeven meest interessante parken hebben we alvast voor je geselecteerd.

nationaal-park-monteverde-costa-rica-travesol

Lees ook: Dit zijn de 5 zonnigste vakantiebestemmingen in de winter!

1| Monteverde National Park

Monteverde National Park is een van de weinige zogenaamde nevelbossen ter wereld. Dit soort bossen vinden we vooral in tropische of subtropische gebieden en bevinden zich op een hoogte van 1500 meter of meer. Dat is uiteraard een prima reden om dit National Park te bezoeken, maar de biodiversiteit is de werkelijke reden dat dit bos een bezoek meer dan waard is. Met meer dan 3000 verschillende plantensoorten, 100 soorten zoogdieren, 400 vogelsoorten, 120 soorten reptielen en amfibieën, 490 vlinders en duizenden insecten is het in een woord uniek. Kortom, een feest van de echte natuurliefhebber.

nationaal-park-costa-rica-travesol

Lees ook: Dit zijn de 6 mooiste tropische eilanden ter wereld!

2| Manuel Antonio National Park

Manuel Antonio is om velerlei redenen een bijzonder nationaal park. Het combineert een unieke natuur met een geweldig strand. Niet gek dat het Manuel Antonia National Park ook onder de lokale bevolking bijzonder populair is. Ondanks de beperkte omvang, het is het kleine nationale park van Costa Rica, is het aan te raden om er een hele dag voor uit te trekken. Met name op het strand kun je bijzondere momenten ervaren, zoals nieuwsgierige apen en wasberen die onder je ogen proberen het eten van de bezoekers te stelen.

nationaal-park-manuel-antonio-travesol

Lees ook: 4 redenen om het prachtige Guatemala te bezoeken!

3| Tortuguero National Park

Voor een beetje natuurlijk omgeving mag je wel je best doen. Het Tortuguero National Park is zo’n plek waar je niet zomaar kunt komen. Je zal er namelijk per boot naar toe moeten varen. Dat is al een belevenis op zich! De tocht er naartoe is omgeven met adembenemende momenten. In twee uur tijd vaar je naar je bestemming. Je passeert talloze kanalen en mangrovebossen. Houd je ogen goed open, des te meer zie je van omgeving en geniet je van de natuur om je heen. Eenmaal aangekomen op de plek van bestemming ontwaar je talloze schildpadden. Onze tip: ga in de periode van juli tot september, de broedtijd, dan tref je er duizenden aan.

4| Corcovado National Park

Ben je gek op biodiversiteit, dan is een bezoek aan Corcovado National Park bijna een verplicht nummer. Ondanks de indrukwekkende schoonheid is het een van de minst bezochte parken van Costa Rica. De reden: het ligt nogal ver weg, in het meest zuidelijke deel van het land. Een andere reden: je mag het park zonder gids niet bezoeken. Zo zuinig is men op de schoonheid van het park. Dat klinkt als een goedkope manier om geld te verdienen, maar het is absoluut de moeite waard.

Op het zwarte strand vergaap je je aan de verschillende dieren en je kunt oog in oog komen te staan met een puma of een miereneter. Ben je al enthousiast geworden voor een bezoek aan dit park, trek er dan wel een aantal dagen voor uit. Goedkoop is het niet, een meerdaagse tour kost zo’n 350 euro. Daar staat tegenover dat de ervaring in feite onbetaalbaar is. Eén van de mooiste nationale parken van Costa Rica!

5| Arenal National Park

Het misschien wel meest opwindende park van deze lijst met mooiste nationale parken van Costa Rica. Arenal National Park is de thuisbasis van een van ’s werelds meest actieve vulkanen. Wandelen en paardrijden in dit park zorgen voor een ongekende ervaring in dit beschermde gebied. Samen met de indrukwekkende biodiversiteit van deze regio, zorgen smeulende sintelblokken, levendige lavastromen en oude lavabedden voor unieke beelden.

nationaal-park-arenal-costa-rica-travesol

Lees ook: Daarom is Panama de ideale vakantiebestemming!

6| La Amistad International Park

Als de grootste beschermde regio in Costa Rica, strekt La Amistad International Park zich uit van Cahuita tot aan Playa Hermosa aan de kust en langs de grens naar Panama. In deze regio vinden we het grootste oerwoud van Costa Rica en het is het habitat van twee derde van alle diersoorten. Zo is het de thuisbasis van zes soorten tropische katten, 300 reptielen en diverse soorten amfibieën, om maar te zwijgen van een overvloed aan vissen en apen. De meeste dierenliefhebbers zullen deze regio dan ook als een waar paradijs omschrijven.

nationaal-park-costa-rica

Zo, dit waren de 6 mooiste nationale parken van Costa Rica. Welk nationale park lijkt jou het mooist? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen Social Icons