mooiste-plekken-duitsland-travesol

Dit zijn de 8 mooiste plekken van Duitsland

Voor een leuke vakantie is het niet altijd noodzakelijk om ver te reizen naar onbekende bestemmingen. Sterker nog, ook dicht bij huis valt er nog een hele wereld te ontdekken. In Duitsland bijvoorbeeld. Waar Duitsland een grijs en regenachtig imago heeft, kan het hier ook heerlijk weer zijn met veel zon! En zon op reis is waar wij van houden bij Travesol! Wij hebben de mooiste plekken van Duitsland op een rijtje gezet!

Mooiste plekken van Duitsland

Grote kans dat je nog nooit van plaatsen als Bacharach, Schiltach of Niederelsungen hebt gehoord. Het goede nieuws is dat dit snel gaat veranderen. De acht leukste en interessantste onbekende plaatjes in Duitsland zetten we op een rij zodat je niet hoeft te klagen over een gebrek aan inspiratie.

1. Holzhausen, Thüringen

Duitsland staat bekend om de vakwerkhuizen en de plaats Holzhausen is geen uitzondering. Met nog geen duizend inwoners kun je eigen niet spreken of een stad, maar eerder over een dorp. Dat wil niet zeggen dat het saai is. Het is een geliefde uitvalsbasis voor tal van activiteiten in het Thüringer Wald. Het gebied leent zich uitstekend voor interessante fietstochten, een wandeling of andere outdoor-activiteiten. Ook voor een bezoek aan het Kasteel Wachsenburg is Holzhausen een prima vertrekpunt.

duitsland-travesol

2. Bacharach, Rijnland-Pfalz

Bijna net zo klein als Holzhausen is Bacharach. Het stadje telt slechts 2000 inwoners, maar is onder Duitsers zeer populair als vakantiebestemming. Ook al oogt het geheel een beetje slaperig en hoef je er niet naar toe te gaan vanwege het nachtleven, de ligging is ideaal. Zo is de Rijn dichtbij en kun je een bezoek brengen aan Burcht Stahleck. Ook liefhebbers van de beroemde Duitse wijnen komen goed aan hun trekken. Idealiter breng je in dat geval een bezoek aan de elegante wijnbar van Bacharach. Het stadje ligt op bijna een uur rijden van Frankfurt.

3. Tüchersfeld, Beieren

Je zou het niet zeggen, maat het gezellige dorp Tüchersfeld in Frankisch Zwitserland in een van de onbekende pareltjes van Duitsland. Overvallend zijn de steile rotspartijen en de daarop bouwde vakwerkhuizen. Het geeft een bijzondere, charmante aanblik. Een bezoek aan het Fränkischen Schweiz Museum in het dorp is dan ook een uitgelezen mogelijkheid om meer te weten te komen over de streek en de geschiedenis.

mooiste-plekken-duitsland-beieren-travesol

4. Schiltach, Baden-Württemberg

Het is voor slechts 4000 mensen hun thuis: Schiltach. Het stadje ligt in het Zwarte Woud en is een autonome Kleinstadt. Dat betekent dat ze ook een regionale functie vervullen, maar minder dan 20.000 inwoners hebben. Waarom juist Schiltach een van de populaire vakantiebestemmingen voor Duisters is, wordt duidelijk als je een bezoek brengt aan het historische ‘Rathaus’. De stad omvat meerdere musea en het is een belangrijk startpunt voor tal van excursies door de omgeving. Het bergachtig landschap voorkomt dat de verveling snel toeslaat. Eén van de mooiste plekken van Duitsland als je het ons vraagt!

5. Meersburg, Baden-Württemberg

Direct aan de Bodensee ligt de kleine stad Meersburg. Ben je hier eenmaal geweest, dan is de kans groot dat je snel weer terug wilt, al was het alleen maar vanwege het indrukwekkende uitzicht. De stad heeft tal van bezienswaardigheden zoals het Oude en het Nieuwe Slot, de oude Altstadt en de kronkelende sluip-door-kruip-door straatjes. Ook een bezoek aan de haven kan indrukwekkend zijn. Meersburg ligt op ongeveer 180 kilometer van Stuttgart.

mooiste-plekken-duitsland-bodensee-travesol

6. Reit im Winkl, Beieren

De kans is groot dat je er nog nooit van hebt gehoord: Reit im Winkl. Onder de Duitsers en is een van de bekendste dorpjes en kleine steden in Duitsland. De idyllische uitstraling zorgt ervoor dat duizenden vakantiegangers, voornamelijk Duitsers, hier jaarlijks hun vakantie doorbrengen. Verwacht geen actief nachtleven, maar wel volop recreatiemogelijkheden in de vorm van lange wandelingen en fietsroutes. In de winter transformeert de stad zich tot een geliefd ski-oord. Reit im Winkl ligt op een kleine 90 minuten rijden van München.

7. Ahrenshoop, Mecklenburg-Vorpommern

Hou je van een sprookjesachtige omgeving dan zit je in de Oostzeebadplaats Ahrenshoop goed. Gelegen op het sprookjesachtige schiereiland Fischland-Darß-Zingst kom je hier volledig tot rust. Dat geldt niet alleen voor strandliefhebbers, maar ook voor liefhebbers van de natuur en kunst- en cultuurfans. Het landschap rondom de Oostzee is al ruim een eeuw dé plek voor kunstenaars en creatieve geesten om de juiste inspiratie op te doen. Kortom, zoek je een alternatieve vakantiebestemming dan is dit het wel.

8. Rothenburg ob der Tauber, Beieren

Een flink stuk groter dan de meeste plaatsjes uit deze lijst is Rothenburg ob der Tauber. Het is voor ruim 11.000 mensen hun woonplaats. Beroemd is de historische Altstadt die in de Middeleeuwen is ontstaan. Hier voel je met elke voetstap de geschiedenis tot leven komen. De middeleeuwse muren zijn al net zo indrukwekkend als de oude torens, poorten en fraaie vakwerkhuizen. Ook het wereldberoemde Plönlein is meer dan een bezoek waard.

Zo, dit waren de mooiste plekken van Duitsland. Wat vind jij het mooiste plekje van onze Oosterburen? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen Social Icons