onbekende-plekjes-spanje-travesol

Dit zijn de vijf mooiste & onbekende plekjes in Spanje!

Waar denk je aan bij het horen van het woord ‘Spanje’? Grote kans dat de woorden costa, paella, sangria en Madrid je nu te binnen schieten. We gaan het je dan ook zeker niet kwalijk nemen, maar Spanje is meer dan de traditionele trefwoorden doen vermoeden. Spanje is namelijk een enorm divers land dat mogelijk nog mooier is als je even de tijd neemt om je er in te verdiepen. Nu de grenzen binnen Europa hoogstwaarschijnlijk in juni weer opengaan, is Spanje nog idealer als vakantiebestemming. Wij hebben een aantal onbekende plekjes op een rij gezet!

Het andere Spanje aan de hand van vijf onbekende plekjes

Verborgen watervallen, pittoreske dorpjes en buitenaardse rotsformaties vormen net zo goed het decor van een vakantie in Spanje als hordes door de zon verbrande toeristen in een luxe resort aan een van de vele costa’s. Kortom, hoog tijd om Spanje te ontdekken op een manier die je nooit eerder voor mogelijk hebt gehouden. Tien onbekende, maar prachtige plaatsen laten je het onbekende gezicht van Spanje zien zodat je op slag verliefd gaat worden.

1. De lege stranden van Spanje – Cedeira, Galicië

Galicië is doorspekt met talloze onbekende plekjes en vormt daardoor een prachtig decor om Spanje echt te ontdekken. Het kleine stadje Cedeira hoort zeker in die categorie en is een fantastisch voorbeeld van hoe mooi authentiek Spanje kan zijn. Hier, in de regio Rías Altas met zijn fjordachtige landschappen, zou je zelfs kunnen vermoeden dat je in Scandinavië bent.

Wandel door de stad en geniet van de typische Galicische architectuur, de prachtige oude gebouwen en ontspan je vervolgens op een van de ongerepte en rustigste stranden van Spanje.

galicie-onontdekte-plekken-spanje-travesol

Lees ook: Bezoek de mooiste witte Dorpjes van Spanje!

2. Bardenas Reales, Navarra

Het natuurreservaat Bardenas Reales, tussen Zaragoza en Pamplona, ​​past niet bij het beeld dat je wellicht van Spanje hebt. Het woestijnachtige landschap, compleet met steile hellingen, heuvels, zand en kalksteen doen zeker niet denken aan het Spanje wat je kent uit de brochures. Toch is dit echt Spanje. Bekijk het bijna dorre en wilde landschap en je zult niet verbaasd zijn om te weten dat dit juist een geliefde locatie is voor filmregisseurs.

3. Lago Azul, Burgos

Dit meer in de Rudrón vallei, met de indrukwekkende turquoise wateren, lijkt op het eerste gezicht misschien klein, maar is eigenlijk de grootste onderwatergrot van Spanje. Daarmee wordt het ook direct duidelijk dat dit de favoriete plek is voor veel reizigers die het onbekende juist omarmen. Deze plek wordt dan ook niet voor niets, gekscherend ‘Everest’ genoemd. De belangrijkste reden: bepaalde delen zijn nog steeds niet in kaart gebracht. Deze streek leent zich uitstekend voor een actieve vakantie, maar mocht je willen gaan duiken, zorg dan wel voor een geldig duikbrevet.

4. Urueña, Valladolid

Ongeveer 50 kilometer ten westen van Valladolid vind je een bijzondere plek. Lasten we eerlijk zijn, het dorp Urueña  is met zo’n 200 inwoners nou niet echt het toonbeeld van een moderne metropool. Logisch dat de meeste Spanjaarden deze plek graag mijden, als ze überhaupt al weten dat het bestaat.

Het dorp is bijna volledig omringd door een stadsmuur uit de middeleeuwen. Een excursie door de straten van de stad naar het kasteelcomplex is echt een reis naar het verleden.

5. Castillo de Alcalá la Real

Boven de stad Alcalá la Real, in het zuiden tussen Jaén en Granada, bevindt zich het Castillo de Alcalá la Real. Hier beleef je de Spaanse geschiedenis van dichtbij, vrij van toeristen en wachtrijen. Rond de imposante 14e-eeuwse kerktoren kun je nog steeds de overblijfselen van de voormalige Moorse stad zien. De vervallen muren van het fort en ruïnes die in het verleden vaker werden gebouwd op de restanten van de nog aanwezige ruïnes. Kortom, een verbluffend beeld dat de middeleeuwse geschiedenis van Spanje vertegenwoordigt.

Zeen Social Icons