voordelen-prepaid-creditcard-travesol

Dit zijn de voordelen van een prepaid creditcard op vakantie!

De afgelopen jaren hebben prepaid creditcards ook in Nederland veel aan bekendheid gewonnen en ze worden steeds vaker gebruikt om mee te nemen op vakantie. Langzaamaan beginnen meer en meer Nederlanders gebruik te maken van deze handige vooraf betaalde creditcards op vakantie en het lijkt erop dat dit in de toekomst nog veel meer het geval zal zijn. Wat zijn nou eigenlijk de voordelen van een prepaid creditcard op vakantie?

Geen BKR-toetsing

Eén van de grootste voordelen van een prepaid creditcard is dat er geen sprake is van een BKR-toetsing, in tegenstelling tot bij een normale creditcard. Je betaalt de prepaid creditcard altijd van tevoren en daarom hoeft er geen BKR-toetsing plaats te vinden.

Geen onverwachte hoge creditcardkosten

Een creditcard heeft het stigma dat je er snel teveel geld mee uitgeeft. De plastic kaart spreekt inderdaad niet direct tot de verbeelding van contant geld, waardoor je een betaling soms te impulsief doet. Volgens financiële vergelijker Bankr is de prepaid creditcard ideaal omdat je niet rood kunt staan en dus niet teveel geld uitgeeft. Bankr vindt de prepaid creditcard een relatief veilige manier om op vakantie in het buitenland betalingen te doen. Een gratis prepaid creditcard is volgens Bankr perfect als extra prepaid Mastercard naast je Nederlandse rekening. Bankr noemt N26 en Revolut als dé twee beste prepaid creditcards die je momenteel kunt kopen. Op Bankr.nl kun je N26, Revolut en de TravelCard van bunq met elkaar vergelijken. Deze zijn jaarlijks gratis te houden en handig voor iedere buitenlandvakantie.

Betalen in alle landen

Wanneer je buiten Europa op vakantie gaat, dan kan het soms lastig zijn om altijd genoeg van de lokale valuta op zak te hebben. Met een prepaid creditcard die voldoende tegoed heeft kun je altijd en overal in het buitenland betalen.

Wereldwijd geaccepteerd

Met de meeste prepaid creditcards kun je bijna overal ter wereld betalen. Ga bijvoorbeeld voor de International Card Services prepaid creditcard voor je vakantie. Deze is ideaal voor al je aankopen op vakantie. Hou er wel rekening mee dat je de kaart niet kunt gebruiken bij het betalen van een huurauto. Als je aankopen in het vliegtuig wil doen dan kan je de kaart ook niet gebruiken.

voordelen-creditcard-reizen-travesol

Lees ook: Dit zijn de 4 mooiste plekken om te snorkelen!

Snelle betalingen en geen maandelijkse kosten

Als je in het buitenland op vakantie bent wil je geen gezeur met pinpassen die niet werken of om telkens ervoor te zorgen dat je genoeg contant geld op zak hebt. Met een prepaid creditcard kun je snelle betalingen doen in restaurants en winkels. Als je online wil shoppen dan is een vooraf betaalde kredietkaart ook ideaal. Het is ook mogelijk om overal in de wereld geld af te halen bij de geldautomaten. Bij de meeste kaarten zitten ook geen maandelijkse kosten aan verbonden in tegenstelling tot de standaard creditcards. Je kunt dus ook nog wat extra geld besparen door te kiezen voor een prepaid creditcard.

Zeen Social Icons