handbagage-vliegtuig-travesol

Eindelijk duidelijkheid: dit mag mee met de handbagage in het vliegtuig!

Het klinkt zo makkelijk. Als je eenmaal je vakantiebestemming hebt gevonden, je koffers inpakken en afreizen naar het vliegveld. Na het inchecken begint de vakantie en de kans is groot dat je al voor die tijd in een optimale stemming bent. De realiteit is echter dat je vaak een belangrijk ding vergeet: wat er wel en wat er niet in de handbagage mag. Net zoals elk jaar veranderen ook nu weer de regels en is het dus een kwestie van goed opletten. Om problemen tijdens het inchecken te voorkomen, vertellen we het je nog een keer.

Wat is er in 2019 veranderd aan handbagage?

Hoe verleidelijk het ook is om te denken dat je weet wat je mee mag nemen in het vliegen is die instelling af te raden. Vraag altijd na bij de luchtvaartmaatschappij wat je wel en niet mee mag nemen. De meeste regels zijn in algemene zin van toepassing op alle reizigers, maar luchtvaartmaatschappijen kunnen zelf ook bepaalde regels hanteren. Luchtvaartmaatschappij Condor heeft bijvoorbeeld het maximale gewicht voor huisdieren in de cabine verhoogd van zes naar acht kilo. Deze aanpassing geldt echter alleen voor Condor en niet voor de overige luchtvaartmaatschappijen. Wees dus slim en check voor je reis welke regels van toepassing zijn.

handbagage-budget-airline-travesol

Lees ook: Dit zijn de voordelen van een prepaid creditcard op vakantie!

Mag je nog steeds een handbagage koffer meenemen?

Als je per budget airline reist is het bijzonder belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de veranderingen. Zo kun je het gratis meenemen van een handbagage trolley bij Ryanair wel vergeten. Wil je dat toch, dan heb je maar een optie: bijbetalen. Uitzonderingen op die regel zijn er wel: Heb je een prioriteit & 2 Handbagage ticket, een Plus/Flexi ticket of een connecting flight ticket, dan mag je een extra tas tot een maximum gewicht van 10 kilo als handbagage meenemen. Behoor je niet tot die selecte groep, dan mag je alleen een kleine tas meenemen. Die moet overigens wel onder je stoel passen.

Check je kilo’s en de inhoud van je koffer

Voor je jouw handbagagetas vol gaat proppen tot aan het maximum gewicht, is het handig om ook te weten wat je niet mee mag nemen als handbagage. Ga er altijd van uit dat met name de prijsvechters extreem streng zijn en alle tassen zullen controleren. Kortom, zorg ervoor dat je de regels kent en je er ook aan houdt. Blijf je qua gewicht en afmetingen binnen de richtlijnen, dan is er vaak niets aan de hand. Naast de regels voor het meenemen van huisdieren als handbagage, zijn ook de regels voor het bij je hebben van e-sigaretten en contactlenzen aangescherpt.

Moeten e-sigaretten en toebehoor in de handbagage worden vervoerd?

Hoe vreemd het misschien ook klinkt, neem je e-sigaretten mee op reis, dan ben je verplicht om deze in je handbagage te stoppen. Deze producten mogen namelijk in verband met het risico niet in het ruim worden vervoerd.

Lenzen en lenzenvloeistof in je handbagage

Draag je geen bril, maar contactlenzen, dan kan het slim zijn om deze bij je te hebben in je handbabage. Goed om te weten: lenzen worden als vloeistof geclassificeerd. Dat betekent dus dat je gebruik moet maken van een transparante verpakking. Ook als je lensvloeistof meeneemt, moet deze aan de eisen voldoen. Twijfel je, neem dan geen risico, maar informeer bij een professionele online lenzenshop. Je weet dan zeker dat je het juiste formaat gebruikt en je voorkomt problemen bij de controles op het vliegveld. Ook als je make-up mee wilt nemen in je handbagage is het belangrijk om te weten wat de regels zijn. Vloeibare make-up doe je in een zip-lock bag en de verpakking mag niet meer kunnen bevatten dan 100 ml.

Zeen Social Icons