lenen-vakantie-travesol

Geld lenen voor een vakantie: een goede voorbereiding

Een tropisch paradijs, een tocht door koloniale steden of de jungle in: wat is jouw droomvakantie? Veel van dit soort vakanties kosten ontzettend veel geld. Laat jij je droom varen of ga je er toch voor? Geld lenen voor een vakantie, het komt regelmatig voor. Zo goed als jij de vakantie voorbereid ga je ook voorzichtig te werk bij het afsluiten van een lening.

De mooiste vakanties kosten geld

Een week op een Nederlandse camping is niet zo duur, maar een reis naar het buitenland wordt al snel prijzig. Al helemaal wanneer je naar verre of bijzondere landen zoals Colombia, Australië, Amerika of IJsland gaat.

Wat kost een beetje vakantie? Het grootste gedeelte van de vakantievierende Nederlanders geeft meer dan € 1000 aan een vakantie uit. Dat is nog niks want een autorondreis door IJsland of Zuid-Afrika kost al snel tussen de € 2000 en € 3000 per persoon. Voor 16 dagen Antarctica betaal je makkelijk € 10.000.

Een bijzondere en onvergetelijke vakantie is niet goedkoop maar je krijgt er wel een hoop voor terug.

Geld lenen voor een vakantie, moet je dat wel doen?

Heb je niet voldoende eigen spaargeld en blijven die vakantiedromen lokken? Dan is geld lenen voor een vakantie een goede optie. Maar alleen wanneer je de lening ook terug kan betalen. Bedenk dus vooraf of je inkomen hoog genoeg is en of je gedurende een aantal jaar aan de lening vast wil zitten. 

Beantwoord je deze vragen met nee? Dan kun je beter geen lening afsluiten. Maar er zijn ook situaties waarbij je juist wél voor een lening kunt gaan.

Vakantie & verbouwen combineren

Je wil op vakantie en daarna nog even een gedeelte van je woning verbouwen. Bijvoorbeeld een nieuwe badkamer of keuken. Misschien is je inboedel aan vervanging toe of heb je nood aan een nieuwe auto. Waarom zou je deze zaken niet met elkaar combineren en alles uit één lening financieren? Zo heb je voldoende geld voor je verbouwing/aanschaf en geniet je van een welverdiende vakantie.

Heb je in totaal € 10.000 of meer nodig? Dan is een lening zeker interessant. Wil je minder lenen dan wordt dit door een hogere rente vaak erg duur.

Persoonlijke lening: alles in één keer gefinancierd

De meeste mensen kiezen voor een persoonlijke lening. Dit is een leenvormen met de laagst mogelijke rente (van de consumptief kredieten). Je ontvangt het geldbedrag in zijn geheel op je rekening. Zo bepaal je zelf hoe, wanneer en waaraan je het uitgeeft. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je een beetje goed op je uitgaven let, al helemaal wanneer je in het buitenland veel geld uitgeeft.

Een persoonlijke lening betaal je in maandelijkse termijnen terug. Hierbij staan de maandtermijnen vast (net als de rente en de looptijd).

De rente en de maandlasten

De hoogte van de maandlasten wordt niet alleen door de hoogte van de lening en het maandbedrag bepaald, de rente speelt hier een grote rol in. In 2020 staat de rente historisch laag, dit maakt geld lenen natuurlijk een stuk interessanter. Heb je eenmaal een persoonlijke lening afgesloten dan blijft de rente ongewijzigd, ook wanneer de marktrente stijgt. Geld lenen voor je vakantie? Houd de ontwikkelingen van de kredietrente goed in de gaten en plan alvast je vakantie. Let wel op: lenen kost geld!

Zeen Social Icons