zonvakantie-travesol

Goedkoop naar de zon: 4 zonnige low-budget bestemmingen!

De tijd dat een low-budget vakantie ‘not done’ was ligt gelukkig achter ons. Waar het vroeger de term nogal eens werd gebruikt als eufemisme voor een verblijf op de camping, daar is het tegenwoordig juist een sport om een geweldige vakantie samen te stellen tegen minimale kosten. De mogelijkheden zijn dan ook vrij divers en je hoeft je niet te beperken tot de landen in Europa. De leukste en meest interessante opties om lekker goedkoop vakantie te vieren zetten we even op een rij.

Goedkoop naar de zon!

Heerlijk op vakantie naar een zonnige bestemming is de keuze van menig Nederlander in de zomer. Het enige minpuntje is dat een zonvakantie vaak veel geld kost… Gelukkig kun je tegenwoordig op verschillende websites goedkope vliegreizen boeken, denk bijvoorbeeld aan www.vluchtboeken.nl. Daar komt wel bij dat de accommodatie, etc ook geld kost… Gelukkig hoeft het niet duur te zijn en kun je ook goedkoop naar de zon. Echt waar! Hoe? Wij hebben 4 bestemmingen op een rijtje gezet!

1| Portugal

Als je liever wat dichter bij huis vakantie wilt vieren is Portugal een uitstekende keuze. Met ruim 3.000 zonuren per jaar zit je feitelijk het hele jaar door goed. Hier geniet je van een rijke geschiedenis, een interessante cultuur, beroemde wijngaarden en mooie stranden. Een city-trip naar Lissabon mag uiteraard ook niet ontbreken. Goedkoop is het zeker, je overnacht al in je eigen studio vanaf 17 euro per nacht. Goedkoop naar de zon kan dus ook dichtbij!

2| Israel

Je zult er wellicht niet direct bij stil staan, maar Israël is behalve een goedkope vakantiebestemming ook bijzonder interessant. Met wereldberoemde attracties als de Dode Zee en de Israël National Trail is het een land wat het ontdekken waard is. Een bezoek aan Tel Aviv maakt gelijk duidelijk waarop deze stad ook wel de ‘Witte Stad’ wordt genoemd. Wil je echt bijzonder maken, breng dan een bezoek aan de oude haven in Jaffa. Met het centraal gelegen Tel Aviv is elke grote stad vanaf de luchthaven eenvoudig bereikbaar. Wat betreft de budget-opties is het land ideaal: een overnachting kun je al vinden vanaf 33 euro.

goedkoop-naar-de-zon-travesol

Lees ook: Chiang Mai: 5 hotspots die je beslist moet bezoeken!

5| Vietnam

Met een budget van 15 – 20 euro per dag een supervakantie beleven? Dat kan als je zou kiezen voor een vakantie in Vietnam. De reis er naar toe is waarschijnlijk de grootste kostenpost, maar voor amper 450 euro boek je al een retourticket. Slapen doe je bij voorkeur in een ‘guesthouse’ die je al vanaf 8 euro per nacht kunt boeken. Geniet van authentiek ‘streetfood’, ga lekker luieren aan het strand en ontdek het land door gebruik te maken van het lokale transport. Veel leuker kan je vakantie in Azië niet zijn en als dit niet ‘goedkoop naar de zon’ is dan weten wij het ook niet meer.

goedkoop-naar-de-zon-vietnam

Lees ook: Zomervakantie 2019: 5 hippe, alternatieve bestemmingen!

4| Ethiopië

Als het altijd al je droom is geweest om Afrika te ontdekken, kies dan voor Ethiopië. Als een van de weinige Afrikaanse landen heeft Ethiopië weinig tot geen koloniale invloeden gekend en is het daardoor in staat geweest om een geheel eigen Afrikaanse identiteit te ontwikkelen. Het land kent weinig massatoerisme en daar kun jij de vruchten van plukken. De zeventiende -eeuwse kastelen in Tigray zijn een bezoek waard net als de bruisende hoofdstad Addis Abeba. De Ethiopische keuken mag je dan ook zeker niet overslaan. Overnachten is al mogelijk vanaf 23 euro per nacht. Een vliegticket vanaf Brussel is slechts 471 euro.

Zo dit waren onze low-budget zonbestemmingen. Ken jij nog een vakantiebestemming die niet zo duur is? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen Social Icons