goedkoop-vliegen-belgie-travesol

Goedkoop vliegen doe je vanaf deze 3 luchthavens!

In de zomer van 2021 is hopelijk weer mogelijk om op vakantie te gaan naar het buitenland. Veel mensen zijn er nu al en toe, maar helaas wordt het sterk afgeraden om dat op dit moment te doen. Zodra er een vaccin is, is het waarschijnlijk snel weer mogelijk om op vakantie te gaan. Dat is dus zeker iets om naar uit te kijken. De coronacrisis heeft er bij veel mensen echter wel ingehakt, zowel emotioneel als financieel. Daarom is een niet al te dure vakantie voor veel mensen welkom. Gelukkig is het altijd mogelijk om behoorlijk wat geld te besparen op je vliegvakantie. Wie alle slim regelt, kan namelijk stukken goedkoper uit zijn. Een manier waarop dat kan is bijvoorbeeld door te kijken naar luchthavens waarvandaan het goedkoop is om te vliegen. Wij zetten een aantal voor je op een rij.

Luchthaven Zaventem

Vliegen vanaf Luchthaven Zaventem is vaak een stuk goedkoper dan vanaf bijvoorbeeld vanaf Schiphol of Eindhoven Airport. Zeker als je in het zuiden van Nederland woont, valt de afstand tot Luchthaven Zaventem absoluut mee. Deze luchthaven is namelijk gelegen in Brussel. Dagelijks vertrekken vanaf deze luchthaven duizenden mensen naar plekken over de hele wereld. Een ander groot voordeel is dat parking bij Luchthaven Zaventem absoluut niet duur hoeft te zijn. Althans, parkeren op de parkeerplaats bij het vliegveld zelf kan behoorlijk duur worden, maar als je gebruik maakt van een van de omliggende privéparkeerplaatsen, dan vallen de kosten heel erg mee. Vanaf zo’n privéparkeerplaats word je dan met een shuttlebusje naar de luchthaven gereden.

Luchthaven Charleroi

Hetzelfde geldt eigenlijk voor Luchthaven Charleroi. Deze luchtheven ligt gek genoeg niet eens zover van Luchthaven Zaventem, aangezien Charleroi niet ver ligt van de Belgische hoofdstad Brussel. Wat betreft de prijzen voor vliegtickets, zijn die bij dit vliegveld misschien nog wel voordeliger dan voor Luchthaven Zaventem. Charleroi ligt namelijk een beetje uit de route, maar is daarom zeker een goede vertrekplaats voor je vakantie als je goedkoop wil vliegen. Bovendien is goedkoop bij Luchthaven Charleroi parkeren ook geen probleem. Er zijn genoeg parkeergelegenheden in de buurt om je auto neer te zetten. Voor slechts enkele tientallen euro’s kun je je auto vaak een week laten staan. 

Regionale vliegvelden in Nederland

Hoewel regionale vliegvelden in Nederland over het algemeen niet zo goedkoop zijn als de eerdergenoemde luchthavens, is het natuurlijk wel fijn als je niet ver hoeft te reizen naar het vliegveld. Als je dat prettig vindt, dan is het een aanrader om voor een van de regionale vliegvelden te kiezen in Nederland. Deze zijn vaak namelijk wel een behoorlijk stuk goedkoper dan Schiphol en Eindhoven Airport. De regionale luchthavens in Nederland zijn die van Rotterdam/Den Haag, Groningen (Eelde), Enschede en Maastricht/Aken. 

Zeen Social Icons