gran canaria

Gran Canaria, het mooiste plekje van de Canarische Eilanden

Gran Canaria is een prachtige vakantiebestemming en dit eiland behoort tot de Canarische Eilanden van Spanje. Deze populaire bestemming ligt op zo’n 4 uur vliegen van Nederland en is een garantie voor een prettige zonvakantie. Jaarlijks vinden veel Nederlanders hun weg naar Gran Canaria en dit is niet alleen tijdens de zomervakantie. Omdat het op dit eiland vaak vele maanden lang mooi weer is kan je er ook in het najaar, tijdens de kerst en in het voorjaar terecht. Ideaal voor de liefhebbers van zon, zee- en strandvakanties. Maar je hoeft niet alleen naar Gran Canaria te gaan voor het lekkere weer en de mooie stranden. Dit gebied staat ook bekend om de prachtige natuur en het fijne eilandleven. Je hebt de mogelijkheid om er heerlijke strand- en boswandelingen te maken, je kunt er bergbeklimmen en ook voor de watersporters is er in dit gebied genoeg te beleven. Er zijn veel plekken om te kitesurfen en je kan ervoor kiezen om een waterscooter te huren en lekker over het water heen te denderen.

Cultuur, sightseeing en lekker relaxen

Ben je geen fan van het strand en de zee? Geen probleem, je hebt hier ook talloze mogelijkheden om even lekker op het terras te zitten of om wat cultuur op te snuiven. De hoofdstad Las Palmas heeft op dit gebied veel te bieden. Er zijn vele restaurants, bars en cafés waar je heerlijk kunt vertoeven en een hapje en een drankje kunt doen. Daarnaast zijn er in deze stad ook mooie kerken, een kathedraal en andere prachtige gebouwen die de moeite waard zijn om te bekijken. Hier heerst echt de Spaanse eilandcultuur en de mensen zijn ook zeer gastvrij. Hou tussen de middag wel rekening met de siësta die de eilandbewoners houden.

gran canaria 2

Lees ook: Vakantie in Ibiza: de must see plekken op dit eiland!

De mooiste plekjes van Gran Canaria

Als je houdt van een warme temperatuur maar niet van de extreme hitte, dan ben je op het eiland Gran Canaria op de juiste plek. Het is hier in de zomerperiode rond de 30 graden Celsius en in vergelijking met andere populaire vakantiebestemmingen is dit nog goed te doen. Gran Canaria heeft een kilometerslange prachtige kust en er zijn vele mooie stranden te vinden om van het mooie weer te genieten. Neem tijdens je verblijf bijvoorbeeld eens een kijkje bij Finca Las Longueras. Dit gebied ligt in de Ageate Vallei en hier vind je een kleurrijk landgoed omringt door mooie natuur. Andere aanraders om langs te gaan zijn de duinen van Maspalomas en het oude centrum van Las Palmas genaamd Vegueta. Je kunt hier aan sightseeing doen en een lekker vorkje prikken. De heerlijke Spaanse tapas zijn erg populair in dit gebied en ook het kenmerkende paella gerecht moet je eens geprobeerd hebben in Gran Canaria. Voor zon, zee, strand, cultuur- en gastvrije mensen kun je terecht op het welbekende Canarische eiland Gran Canaria.

gran canaria 3

Heb jij Gran Canaria weleens bezocht? We horen graag je ervaringen!

Zeen Social Icons