sicilie tips mooie baai

Het zonnige Sicilië: 3 insider tips!

Sicilië is een Italiaans schiereiland dat in de Middellandse Zee ligt. Palermo is de hoofdstad van het prachtige eiland en hier wonen 700.000 mensen en daarmee is het de vijfde stad van Italië. Palermo staat bekend als de hoofdstad van de Italiaanse maffia en dit is toch wel een stad met een duister randje. Je kunt dus wel stellen dat het een eiland is met twee gezichten. Als je in de zomer op Sicilië bent dan moet je er niet gek van op kijken als de temperaturen dagelijks oplopen tot rond de 35 graden Celsius. De zomers op het eiland zijn ontzettend warm en het is aan te raden om buiten het hoogseizoen hierheen te gaan als je niet van extreme hitte houdt.

De Italiaanse keuken in Sicilië

Italië staat natuurlijk bekend om haar keuken en op Sicilië kun je genieten van de heerlijkste gerechten in de kenmerkende Italiaanse restaurants. Op dit eiland vind je zeer veel verse ingrediënten die in de gerechten verwerkt worden. De verse vis van de markt in Trapani, brood van de bakkerij van Maria Grammatico en groentes zijn afkomstig van de vele tuinen die er op het eiland te vinden zijn. In de hoofdstad Palermo vind je de leukste restaurants waar je de typische Italiaanse gerechten zoals pasta en lasagne kunt krijgen. Daarnaast zijn er ook vele restaurants waar eten uit internationale keukens wordt geserveerd. In Palermo kun je dus terecht voor een gevarieerd aanbod van eten uit diverse landen. Het eiland staat ook bekend om de heerlijke wijn. Vooral de Marsala wijn, die afkomstig is uit het gelijknamige dorp, is zeer geliefd in andere Europese landen. Deze wijn is ook ruimschoots verkrijgbaar op het eiland.

Vulkaan de Etna

Als je op vakantie gaat naar Sicilië, dan moet je zeker een bezoekje brengen aan de vulkaan de Etna. Dit is het spektakelstuk van het veelzijdige eiland. De zeer actieve vulkaan is werkelijk een prachtig natuurmonument wat heel indrukwekkend is als je het ziet. De lavastromen en kraters van vorige uitbarstingen zijn nog zichtbaar en hierdoor kun je je indenken hoe het geweest moet zijn als de vulkaan zou uitbarsten. De vulkaan ligt in een mooi natuurpark waar je je ook de rest van de dag kunt vermaken. De Etna is de vulkaan van Europa die het meest actief is, het zou dus kunnen dat je tijdens je bezoek nog wat activiteit kunt merken. Een bezoek aan de Etna is een must als je op vakantie bent op het Italiaanse eiland.

sicilie tips etna vulkaan talie

Lees ook: Madeira, een prachtig eiland om aan de winter te ontsnappen!

 Taormina

Taormina is een dorpje dat ligt tegen een berghelling. Dit speciale dorp heeft één grote winkelstraat genaamd de Corso Umberto. Hier vind je vele winkels, restaurants en gezellige barretjes waar je heerlijk kunt vertoeven. Vanuit deze stad kun je vulkaan de Etna zien en in sommige gevallen kun je de activiteit ook waarnemen. Verder kun je in Taormina ook de vele bezienswaardigheden bezoeken. Neem bijvoorbeeld een kijkje in het Teatro Greco, het Odeon en de Duomo kathedraal. Als je op vakantie gaat naar Sicilië dan is Taormina zeker een bezoekje waard.

sicilie tips stadje aan de zee

Ben jij weleens naar Sicilië geweest? We horen graag je ervaringen!

 

 

Zeen Social Icons