Kaapverdië: 9 paradijselijk mooie eilanden!

Eigenlijk is er geen betere manier om Afrika te ontdekken dan door een vakantie op Kaapverdië. De eilandengroep bestaat uit een totaal van tien eilanden waarvan er negen zijn bewoond. Loop je op een van de eilanden rond dan krijg je al snel het gevoel te zijn aangekomen in een andere wereld. De tijd lijkt hier letterlijk stil te staan. Zoek je een vakantiebestemming waarbij comfort standaard is en je toch volledig tot rust kan komen, dan zijn er weinig bestemmingen die je zoveel te bieden hebben als Kaapverdië.

Bezienswaardigheden Kaapverdië

Van de negen bewoonde eilanden is Santiago Island het grootste. Prachtige witte stranden, diepe valleien en een azuur blauwe zee. Veel beter wordt het niet. Combineer dit met een typische Afrikaanse ‘vibe’ en het is duidelijk dat elke vakantie hier veel te kort duurt. Bezoek de lokale markt in Assomada om je dagelijkse portie vers fruit te kopen en geniet van de rijke historie van de stad.

Is het culturele aspect meer je ding, overweeg dan een bezoek te brengen aan São Vicente. Op dit eiland ga je bij voorkeur naar Mindela, de culturele hoofdstad van de eilandengroep. De koloniale gebouwen zijn de stille getuigen van een rijke geschiedenis. Terwijl jouw kennis over de geschiedenis een nieuwe impuls krijgt geniet je van de muziek van de talloze muzikanten op straat.

kaapverdie-bezienswaardigheden-travesol

Lees ook: Dit zijn de 5 zonnigste vakantiebestemmingen in de winter!


Natuur van Kaapverdië

Voor de actieve vakantiegangers is Kaapverdië een waar paradijs. De fanatieke klimmers kunnen zich uitleven op de vulkaan Pico do Fogo. Met een hoogte van2.829 is het een uitdaging om deze te beklimmen. De grootste verrassing zie je als je boven bent aangekomen: een heus dorp midden in de krater! Wil je het nog interessanter hebben? Proef dan van de wijndruiven die de bewoners hier verbouwen. De wijnranken groeien hier op de lavaresten.

kaapverdie-natuur-travesol

Als het iets minder spannend mag zijn kun je kiezen voor een aangename wandeling op het eiland Santo Antão. Via prachtige valleien, omringt door hoge bergen ontdek je te voet een van de mooiste eilanden van Kaapverdië.

Ben jij weleens in Kaapverdië geweest? Zo ja, laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen Social Icons