kamperen-aan-de-kust-spanje-travesol

3 redenen om te kiezen voor een kampeervakantie in Spanje!

Samen met Frankrijk en Duitsland is Spanje een van de meest populaire vakantiebestemmingen voor Nederlanders. Ieder jaar kiezen duizenden Nederlandse toeristen ervoor om lekker te ontspannen aan de Spaanse kust of om bijvoorbeeld een stedentrip te maken naar het prachtige Barcelona. Ook het kiezen voor een kampeervakantie is iets wat veel mensen doen als het om Spanje gaat. Toch kiezen de meeste kampeerders ervoor om naar België, Frankrijk of Duitsland te gaan of om in eigen land te gaan kamperen. Toch is het absoluut een aanrader om ook naar Spanje op kampeervakantie te gaan. Het is misschien iets verder rijden, maar zeker de moeite waard!

Prachtige campings 

In vrijwel heel Spanje heb je prachtige campings waar je de hele zomer kunt genieten van lekker weer, lekker eten en een ontspannen sfeer. Sowieso aan de Costa’s vliegen de campings je om de oren. Dat komt goed uit, aangezien de Costa del Sol en de Costa Dorado erg populaire vakantiebestemming zijn onder Nederlandse toeristen. Zeker als je in de buurt van Barcelona wil verblijven op een rustige, maar prachtige camping, dan is de Costa Dorado een absolute aanrader. Daar heb je bijvoorbeeld de Camping Sanguli, waar je je absoluut niet hoeft te vervelen. Deze camping ligt direct aan zee, waardoor je de hele zomer snel op het strand bent. Maar ook op de camping zelf is genoeg te beleven, zoals waterrecreatie en de hele zomer door animatie voor de kinderen. De camping is overig gelegen in de badplaats Salou, dat op een steenworp afstand van Barcelona ligt. 

De Spaanse cultuur

Niet alleen is het de hele zomer heerlijk weer in het Zuid-Europese land, ook heeft het land een gevarieerde cultuur. Zo kun je in Spanje overblijfselen vinden van de islamitische beschaving die ooit in onder andere Cordoba heeft gedomineerd, maar ook Romeinse overblijfselen en natuurlijk tal van christelijke invloeden. In het Zuiden van Spanje vind je dan weer tal van Afrikaanse invloeden, aangezien Spanje natuurlijk grenst aan Marokko. Maar misschien nog wel bekender dan de roemrijke Spaanse geschiedenis, is de Spaanse eetcultuur. Het Spaanse eten is heerlijk in de zomer. Zonder twijfel is het een aanrader om tijdens de vakantie over een van de talloze Spaanse markten in idyllische dorpje te struinen. Je komt je ogen te kort. Overal zie en ruik je heerlijk eten. Neem bijvoorbeeld de enorme pannen paella, die men in de buitenlucht voor je klaar maakt. Maar ook op het terras is het prima vertoeven. Beginnen met een lekkere sangria, om vervolgens de namiddag door te komen met een gevarieerde tapas. Niets is lekkerder dan dat!

Unieke natuur

In Spanje vind je ook unieke natuur, die je niet overal in Europa zult vinden. Daar komt bij dat de natuur heel gevarieerd is. Zo heb je de Sierra Nevada in het zuiden van het land, waar je weer totaal andere natuur tegenkomt dan in het droge binnenland of aan de zonnige kusten. Genoeg redenen dus om een kampeervakantie naar Spanje te maken. 

Zeen Social Icons