kamperen-in-spanje-travesol

Kamperen in Spanje: 4 handige tips!

Al jarenlang is Spanje een van de populairste vakantielanden onder Nederlanders. Onder de Nederlanders die in het buitenland op vakantie gaan is het na Frankrijk en Duitsland zelfs het populairste. De hotels worden goed bezocht, maar ook kamperen in Spanje wordt steeds populairder. Waar moet je op letten als je gaat kamperen in Spanje? Wij hebben 4 tips op een rijtje gezet!

Kamperen in Spanje

Ieder jaar gaat 12% van de Nederlanders die naar het buitenland op vakantie gaat naar het prachtige Spanje. Het land is enorm veelzijdig en kent een rijke cultuur, prachtige steden en afwisselende natuur. Ook zijn er in Spanje genoeg overnachtingsmogelijkheden voor alle soorten vakanties. Er zijn enorm veel hotels, huizen en appartementen te vinden maar ook volop kampeerplaatsen en campings. Er zijn meer dan 1200 campings te vinden in Spanje en dit aantal groeit snel. Om je op weg te helpen bij het kamperen in Spanje geven we hier 4 handige tips.

kamperen-spanje-travesol

Lees ook: Zuid-Spanje: de ideale vakantiebestemming!

1 Soorten campings

De kwaliteit van de campings in Spanje staat over het algemeen bekend als heel erg goed. Er zijn ruime kampeerplekken en de sanitaire voorzieningen zijn meestal van hoog niveau. De campings in Spanje zijn ruwweg in te delen in drie verschillende categorieën: standaard campings, eenvoudige campings en naturistencampings. De standaard campings zijn het soort campings dat je uit andere landen zoals Nederland zult kennen. Ze zijn ook in wat luxere of glamping varianten te vinden in Spanje. De eenvoudige campings in Spanje heten Zona de acampada en hebben nauwelijks voorzieningen en beperkt toezicht. Deze campings liggen vaak in landelijke gebieden en zijn erg goedkoop. De camping naturista oftewel naturistencamping spreekt natuurlijk voor zich en is in Spanje goed vertegenwoordigd.

2 Wildkamperen

Wie liever in de vrije natuur dan op een camping staat kan ook in Spanje terecht. Het is in Spanje op bepaalde plekken namelijk toegestaan om te wildkamperen. In de gebieden die zijn aangewezen door de natuurbeschermingsorganisatie Instituto para la conservacion de la naturaleza of kortweg ICONA is het mogelijk om vrij te kamperen. Je kunt online vinden waar deze gebieden zijn of in de omgeving vragen waar je mag wildkamperen. In de nationale parken van Spanje is het verboden om te wildkamperen.

3 Luxe campings aan de Costa Brava

Als je op zoek bent naar luxe campings Costa Brava: die zijn er ook in overvloed! Er zijn tientallen prachtige  campings met zeer goede voorzieningen aan de schitterende Costa Brava. Dit kustgebied in het noordoosten van Spanje staat bekend om haar leuke plaatsjes, heerlijke stranden en mooie natuur. Veel van de campings beschikken over prachtige zwembaden en andere extra’s die het verblijf nog leuker maken.

4 Camping Castell Montgri

Als we dan nog een camping uit moeten lichten dan is het wat ons betreft camping Castell Montgri. Deze camping ligt vlakbij de populaire badplaats L’Estartit en beschikt over prachtige en goed onderhouden voorzieningen. Zo zijn er maar liefst 3 grote zwembaden en een kinderbad. Ook rijdt er een shuttlebus naar het gezellige L’Estarit waar je ook naar het strand kunt.

Heb jij weleens gekampeerd in Spanje? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen Social Icons