koh-tao-bezoeken-travesol

Koh Tao, unieke bestemming in Thailand

De meeste mensen die hun droomvakantie beschrijven, zullen iets noemen als een paradijselijk eiland met een aangenaam klimaat en schitterende natuur. Eigenlijk zoals de afbeeldingen die je in veel reisfolders terugvindt. Koh Tao is zonder twijfel zo’n vakantiebestemming. Het is een relatief klein eiland, dat gelegen is in de Golf van Thailand. De grotere eilanden Koh Phangan en Koh Samui zijn zeer nabijgelegen. Het feit dat Koh Tao een relatief klein eiland is, doet geen afbreuk aan de populariteit als vakantiebestemming. Er zijn jaarlijks namelijk duizenden mensen die besluiten om hun vakantie te boeken naar het paradijselijke oord.

Koh Tao

Op Koh Tao kun je heerlijk ontspannen op een van de schitterende stranden die te vinden zijn op het eiland. Al deze stranden liggen ook nog eens aan een helderblauwe zee. Het meest populaire strand is Sairee Beach, dat gelegen is bij het gelijknamige dorp Sairee. Hier kun je overdag niet alleen heerlijk ontspannen aan het strand, maar is er ook de mogelijkheid om het nachtleven in te duiken. Overal in het dorp vind je restaurants, barretjes en verschillende uitgaansgelegenheden. Toch zijn er natuurlijk vakantiegangers die absoluut geen zin hebben in al dit drukke gedoe.

koh-tao-thailand-travesol

Lees ook: 5x Thailand: de mooiste plekjes!

Het rustige dorpje Chalok

Dan kun je ervoor kiezen om naar de andere kant van het eiland te trekken, waar het een stuk rustiger is. Het dorpje Chalok is dan zeker een aanrader. Hier is het veel rustiger, waardoor je optimaal kunt genieten van de schitterende natuur. Verder kun je daar getuige zijn van het voeren van babyschildpadjes, die op Koh Tao worden beschermd. Als ze groot genoeg zijn, worden ze vrijgelaten in de natuur. Wel een aanrader is het om een vervoersmiddel te huren, als je Chalok als uitvalsbasis van je vakantie gebruikt. Het ligt namelijk behoorlijk uit de route. 

Overige activiteiten Koh Tao

Andere ideeën voor activiteiten op Koh Tao zijn duiken en wandelen. In het helderblauwe zeewater heb je een prachtig uitzicht onder water. Bovendien kom je de meest exotische vissen tegen. Het is zelfs mogelijk om haaien te spotten, als je (onder begeleiding) gaat duiken in Shark Bay. Een andere tip voor een activiteit is wandelen oftewel hiken. Maak een lange wandeltocht dwars door de schitterende natuur van Koh Tao. Je hebt er vele heuvels en bergen, waarvandaan je vaak een prachtig uitzicht hebt. John Suwan Viewpoint is bijvoorbeeld een prachtige locatie met een mooi uitzicht. Ook kun je een hiken naar een verlaten resort, dat boven op een heuvel staat. Deze is met de auto of scooter zelfs niet bereikbaar, maar absoluut leuk om te bezoeken. 

Ben jij weleens op Koh Tao geweest? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen Social Icons