lago-di-braies-italie-travesol

Lago di Braies: magisch mooie plek in Italië!

Als je aan Italië denkt, dan gaat het vooral om pizza, pasta en scooters. Een enkeling zal wellicht nog aan wijn en wijngaarden denken, maar dan heb je het wel gehad. Naar magische plekjes moet je toch echt goed zoeken. Gelukkig weten we exact waar je moet zijn. Niet alleen omdat het Instagram-gehalte van onmetelijke proporties is, maar vooral omdat het onbeschrijfelijk mooi is: Lago di Braies!

Lago di Braies

Lago di Braies is een van de plekjes van Italië die ongetwijfeld hoog op je to-do lijst staan. Mocht dat nog niet het geval zijn, zet het er dan gerust bij, het is zonder meer de moeite waard. Het meer bevindt zich in Zuid-Tirol en heeft daarom ook een Duitse naam: ‘Pragser Wildsee’. Het is een bergmeer in de Braies Vallei en ligt een paar kilometer ten zuiden van de Alta Pusteria tussen Bruneck en Toblach. Lago di Braies ligt op een hoogte van 1496 meter boven zeeniveau in de Dolomietenvallei en beslaat een oppervlakte van 31 hectare. De totale kustlijn is ruim 3 kilometer en het meer heeft een maximale diepte van 36 meter. Het door aardverschuivingen gevormde meer ligt op het grondgebied van het natuurpark Paneveggio – Pale di San Martino.

lago-di-braies-boot-travesol

Lees ook: 6 redenen om Capri in Italië te bezoeken!

Vakantie vieren met een hoog Instagram-gehalte

Waarom juist dit meer zo hoog Insta-gehalte heeft wordt duidelijk als je het voor het eerst met je eigen ogen aanschouwt. Helder blauw-groen water begroet je vrolijk, terwijl je sterk in je schoenen moet staan om niet verleid te worden tot een vaartocht per boot over het meer. Dit bootjes kun je overigens gewoon huren, daar hoef je je dus geen zorgen over te maken. De contrasterende rotsen op de achtergrond verhogen het gevoel even te zijn aanbeland op een onaards mooie locatie. Je zou bijna voor je plezier willen emigreren.

lago-di-braies-travesol

Lees ook: Dit zijn de 10 meest Instagramwaardige reisbestemmingen!

Genieten in optima forma

Dat je hier komt om te genieten van de natuur is een understatement. Mocht je ooit terug denken aan de tijd dat je verplicht was om als kind mee te gaan op een lange wandeltocht (met tegenzin uiteraard), dan doe je dat hier met plezier. Ongedwongen genieten tijdens een wandeling die slechts een uur duurt zorgt ervoor dat je diep onder de indruk raakt van dit stukje Italië dat je zelden ziet. Tirol is immers sneeuw, bergen en vooral koud. Dat gaat hier dus niet op. Het enige waar je zeker aan moet denken is dat je een extra geheugenkaart meeneemt voor je smartphone. De kans is immers groot dat je elk moment wilt vastleggen voor je volgers op Instagram. 

Heb jij Lago Di Braies weleens bezocht? We horen graag je ervaringen!

Zeen Social Icons