madeira

Madeira, een prachtig eiland om aan de winter te ontsnappen

Kijk je nu al op tegen de gure winter? Dan is het misschien een goed idee om een korte ‘break’ in te plannen. Even ontsnappen aan de kou, dan ben je misschien wat beter voorbereid voor de laatste winterdagen. Een plek waar je dit goed kunt doen; is Madeira. Dit Portugese eiland ligt op dezelfde hoogte als Marokko, en is hierdoor een warme winter bestemming. Er heerst een subtropisch klimaat op Madeira, het eiland dat ook wel bekendstaat als ‘Het Bloemeneiland’.

Bloemenzee

Mede door het warmere klimaat gedijt de natuur uiterst goed op Madeira. Het eiland is erg vruchtbaar. De hoofdstad Funchal ligt in het zuidoosten van Madeira, en hier vind je een prachtige botanische tuin. Deze kleurrijke tuin laat je heerlijk tot rust komen tijdens een wandeling. Natuurlijk zijn er ook genoeg plekken waar je op een wat ‘natuurlijkere’ manier kunt genieten van de flora van het eiland. Gewoon rondrijden of wandelen over het eiland laat je prachtige dingen zien. Je zal snel doorhebben waarom deze plek ‘Het Bloemeneiland’ wordt genoemd!

madeira 3

Lees ook: Surfen in Marokko: 3 hotspots!

Woeste rotsformaties

Naast de prachtige en sierlijke natuur, kent Madeira ook een hele andere kant. Dit besef je pas echt, als je een wandeling hebt gemaakt naar het hoogtste punt van het eiland. De Pico Ruivo is een berg die midden op het eiland ligt. Hij is ruim 1800 meter hoog, en vanaf de top zie je de woeste rotsen en uitgestrekte bossen. Natuurlijk moet ook zeker de kustlijn uitgebreid worden bezocht tijdens een bezoek aan Madeira. Want ook hier zie je de woeste rotspartijen en kliffen. Misschien is het niet warm genoeg om te zwemmen in de Atlantische Oceaan in de wintermaanden, maar het waterige zonnetje zal je voldoende warmte en vitamine D geven om de winter in Nederland te doorstaan!

madeira 2

Heb jij Madeira weleens bezocht? We horen graag je ervaringen!

Zeen Social Icons