stedentrip Alicante

Mediterrane onontdekte parel: Alicante!

Er zijn vele manieren om naar een nieuwe stad te gaan. Dat kan per trein, met het vliegtuig of met de bus of natuurlijk met eigen vervoer. Het hangt er maar net vanaf hoe ver je volgende citytrip is en hoe snel je er wilt komen. Als je niet al te ver wilt vliegen of bereid bent een wat langere busreis te maken, bezoek dan eens de Spaanse steden aan de kust. Je  bent er zo en dan heb je eigenlijk alles wat je maar wensen kan bij de hand: een levendige stad, mooi weer én het strand. Een verrassende bestemming is Alicante aan de Costa Blanca. Hier tref je stadse gezelligheid aan, een mooie haven en boulevard en natuurlijk het strand.

Stedentrip Alicante

Je bent zo in hartje centrum van Alicante als je een vlucht naar El Altet, het internationale vliegveld van Alicante, neemt. De airport en het centrum liggen zo’n elf kilometer van elkaar en er zijn diverse vervoersmogelijkheden (zoals taxi en airport bus) om naar de stad te komen en vice versa. Meer informatie hierover vind je op: deze website. En als je dan eenmaal in het centrum bent, dan wil je er bijna niet meer weg! De gezellige terrasjes rondom de haven en op de levendige boulevard nodigen je zeker uit om eens een lekkere, koele cervezate bestellen en misschien ook wel typische Spaanse tapas.

De meest interessante bezienswaardigheden van Alicante 

Het Kasteel van Santa Barbara kan bijna niet overgeslagen worden en is wellicht ook wel de meest belangrijkste bezienswaardigheid van de stad, want het torent hoog boven de stad uit. Dit kasteelcomplex met verdedigingsmuren staat op een hoge berg vlakbij de kust en kijkt de zee over. Voorheen was dit een kasteel van de Moren uit de 9e eeuw, maar wat je nu nog ziet zijn voornamelijk de resten van Spaanse uitbreidingen uit de 11e eeuw. In de middeleeuwen deed het complex dienst als gevangenis. Als je goed ter been bent, is een klim naar boven zeker de moeite waard. De toegang is gratis en vanaf het kasteel heb je een voortreffelijk uitzicht over de stad en de zee. Bovendien zijn er bij het kasteel ook bloemrijke tuinen waar je doorheen kunt wandelen en gezellige terrasjes. Als je van verse groente en fruit houdt, dan mag je een bezoek aan de Mercado Central ook niet overslaan. In dit markthallencomplex uit begin 20eeeuw en van maar liefst twee verdiepingen hoog, kunt u alles kakelvers vinden; van vlees tot verse kaas en van tentoongestelde zwaardvissen tot exotisch fruit.

stedentrip Alicante 2

Lees ook: Dit zijn de 5 warmste plekken van Europa!

De Boulevard

De boulevard van Alicante die de Spaanse naam Explanada de España draagt, is een mooie en brede boulevard waar men zowel overdag als ’s avonds heerlijk kunt wandelen. De golvende tegels van de boulevard zijn een kenmerk voor de stad geworden en prijken dan ook op veel ansichtkaarten. De Explanada de España is zowat het hart van gezelligheid: hier tref je allerlei leuke terrasjes, bars en restaurants. De oude wijk Santa Cruzvol smalle steegjes en trapjes doet qua structuur een beetje aan de Barrio Gotico in Barcelona denken. Alhoewel hier in Alicante veel huisjes wit zijn en met bloemen en typische Spaans-Arabische tegels en bloempotten zijn versierd. Door de hoge ligging van de wijk heb je geregeld een uitzicht van jewelste. Hoe verschrikkelijk het ook is, stierenvechten is niet ongewoon in Alicante. Op de Plaza de Toros tref je dan ook een ware Arena. Deze open stierenvechtersarena is ook voorzien van een echte stierenvechtersschool en Museo Taurino, een museum die volledig aan het stierenvechten is gewijd.

stedentrip Alicante 3

Lees ook: Dit zijn de 5 zonnigste vakantiebestemmingen voor in de winter!

Het strand van Alicante

Als je Alicante bezoekt, kun je natuurlijk ook naar het strand. San Juan Beach is wellicht het meest bekende stadsstrand. Zo’n drie kilometer lang is dit zandstrand dat wordt begrensd door een prachtige promenade langs het strand en een breed scala aan restaurants en bars. Bijzonder zijn de natuurlijke zwembaden die je tussen de rotsen kunt vinden. Behalve heerlijk zwemmen, biedt het strand van San Juan ook verschillende sportmogelijkheden, zoals tennis, beachvolleybal en minivoetbal. Ook zijn er speeltoestellen voor kinderen te vinden, net zoals de verhuur van hangmatten en parasols.

Ben jij weleens in Alicante geweest? Zo ja, wat vond je van deze stad? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen Social Icons