Mexico Stad Travesol

Mexico Stad: hippe stedentrip bestemming 2019

Denk je aan Midden-Amerika, dan denk je al gauw aan een land als Mexico. Het is een van de populairste vakantiebestemmingen in Midden-Amerika en dat is niet zonder reden. Met name Mexico stad is een aantrekkelijk optie voor een stedentrip. Ben je in Mexico dan kun je het eigenlijk niet maken om de stad over te slaan. Er is voldoende te zien en te beleven om van een stedentrip naar Mexico Stad een gedenkwaardige dag te maken.

Van Mexico Stad naar Cancun

Mexico-City is onytstaan in 1521 en is gebouwd op de overblijfselen van de oude Azteekse hoofdstad Tenochtitlan. Het is sinds de kolonialisering door de Spanjaarden de hoofdstad van het land en is dat ook na de onafhankelijkheid in 1821 gebleven. Een dergelijk lange geschiedenis betekent dat het aantal bezienswaardigheden in Mexico Stad erg divers is. Alle reden om een van onderstaande bezienswaardigheden te bezichtigen voor je verder trekt en bijvoorbeeld vanuit Mexico-Stad naar Cancun afreist.

mexico-travesol

Lees ook: Vancouver: het meest zonnige plekje van Canada!

Bezienswaardigheden in Mexico-Stad

Van een oude stad als Mexico-City mag je verwachten dat het tal van interessante locaties herbergt. Met name het historische centrum van de stad en de “drijvende tuinen” van Xochimilco zijn belangrijke trekpleisters. Deze zijn dan ook uniek zijn door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Andere bezienswaardigheden in Mexico-City is de Plaza de la Constitución. Dit is het belangrijkste centrale plein van de stad. Vlakbij dit plein vinden we ook de kathedraal en het Nationaal Paleis. Voor liefhebbers van de geschiedenis van de stad is het bezoeken van de oude Azteekse tempelruïnes van Templo Mayor een uitstekende gelegenheid om kennis over het verleden van Mexico op te doen.

mexico-stad-cultuur-travesol

Lees ook: Top 5 zonnige stedentripbestemmingen in Europa!

De gouden Engel van de Onafhankelijkheid

De gouden Engel van de Onafhankelijkheid is een van de belangrijkste en meest indrukwekkende monumenten van de stad. Het is duidelijk herkenbaar en eenvoudig te vinden op de Paseo de la Reformais. Hier tevens het financiele hart van Mexico Stad gevestigd met onder andere het hoofdkantoor van de  Mexicaanse beurs. Een andere belangrijke locatie is de Avenida de los Insurgentes. Deze laan is maar liefst 28.8 kilometer lang en is daarmee een van de langste wegen van de wereld.

engel-van-onafhankelijkheid-travesol

Wandelen in Mexico Stad

Mexico-City is een stad vol verrassingen en de kans is groot dat je het met een paar dagen echt niet gaat redden. De grootste verrassing is wellicht de ontdekking van een echt kasteel in de stad. Het Chapultepec park is namelijk de plek waar we het kasteel van Chapultepec aantreffen. Vanaf dit punt heb je een fabelachtig uitzicht over het park de stad met de vele musea, monumenten en de nationale dierentuin en het Nationaal Museum. Ook het Plein van de Drie Culturen is een bezoek waard. Dit plein vind je in de wijk Tlatelolco. Als je door Mexico-Stad loopt kan een ding je niet ontgaan: de invloed van het katholieke geloof. Dit zie je ook terug in belangrijke gebouwen zoals de basilieken van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe.

mexico-wandelen-travesol

Lees ook: 4 redenen om het prachtige Guatemala te bezoeken!

De musea van Mexico-City

Naast de vele architectonische hoogstandjes bezit Mexico-Stad ook tal van musea. Er zijn circa 160 musea, keus genoeg voor de liefhebber. Naast die musea heeft de stad ook een aardige hoeveelheid kunstgalerijen en concertzalen. De kans is dan ook groot dat je ongeacht de periode dat je in Mexico verblijft, je wordt getrakteerd of een of meerdere festivals.

De woning van Leon Trotski

Gedurende het hele jaar is er culturele activiteit. Het is de stad met het grootste aantal musea in de wereld. Met name in de voorstad Coyoacán zijn bijzondere artistieke objecten te zien. Met name de muurschilderingen van Diego Rivera zijn indrukwekkend. Samen met zijn vrouw Frida Kahlo leefde hij in deze stad. Hier zijn een aatal van hun huizen, studio’s, en kunstverzamelingen te zien voor het publiek. In Coyoacán kun je ook het huis zien waar de Marxistische revolutionair Leon Trotski woonde tot aan zijn moord in 1940.

Ben jij weleens in Mexico City geweest? Zo ja, we horen graag je ervaringen! Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen Social Icons