moldavie-goedkope-vakantiebestemming-europa

Moldavië: goedkope vakantiebestemming in Europa!

De meeste mensen hebben nog een hele hoop droombestemmingen op hun bucketlist staan. Zelfs in Europa zijn er tal van onontdekte vakantiebestemmingen, waar je absoluut in je leven geweest moet zijn. Daarvoor hoef je dus niet helemaal naar de andere kant van de wereld, want ook in Europa zijn genoeg van dergelijke pareltjes te vinden. Neem nou Moldavië: een schitterend land dat ingeklemd ligt tussen Roemenië en Oekraïne. Het is sinds 1991 onafhankelijk na de ondergang van de Sovjet-Unie en heeft als hoofdstad Chisinau.

Moldavië vakantie

Toch hoor je niet vaak dat mensen op vakantie gaan naar Moldavië. En dat terwijl er zo veel te zien en te doen is. Nog een bijkomstig voordeel voor Nederlanders is het feit dat het spotgoedkoop is. Zo betaal je in vergelijking met Nederlandse restaurants 75% minder voor je diner in Moldavië. Ook o.a. bier, sigaretten en het openbaar vervoer zijn 60 tot 95% goedkoper dan in Nederland. Maar, zoals al gezegd, is er ook genoeg te beleven in Moldavië. Al helemaal nu het nog wel even duurt voordat we weer buiten Europa kunnen reizen, is Moldavië de ideale vakantiebestemming deze zomer!

moldavie-vakantie

Lees ook: Het hoge Tatra gebergte in Slowakije: wandel walhalla!

Chisinau

Allereerst is het zeker een aanrader om de hoofdstad Chisinau te bezoeken, aangezien je daar van alle gemakken voorzien bent. Daarnaast zijn er ook tal van bezienswaardigheden, die zeker het bezoeken waard zijn. Zo heb je er een het Nationaal Historisch Museum, waarin verschillende exposities te zien zijn over de recente geschiedenis van Chisinau. Dat betreft de tijdsperiode vanaf de Tweede Wereldoorlog tot de Moldavische onafhankelijkheid in 1991. Liefhebbers van geschiedenis moeten dit museum zeker bezoeken. Een ander museum dat zeker het bezoeken waard is, is het Village Museum. Hierin wordt vooral aandacht geschonken aan architectuur, beelden en monumenten. Het Village Museum is een prettige en interessante aanvulling op het Nationaal Historisch Museum. Door beide musea te bezoeken, leer je een gedeelte van de Moldavische identiteit kennen. Naast winkelen of het bezoeken van marktjes in het centrum van de stad, is het ook zeker de moeite waard om door het Parcul Valea Morilor park te wandelen. Dit is een uitgestrekt park van ruim 100 hectare, dat is gelegen aan een meer. Ideaal dus om met lekker weer doorheen te wandelen en bijvoorbeeld te picknicken.

Grotten in Moldavië

Een van ’s werelds grootste grottenstelsels is te vinden in Moldavië. Met een gangenstelsel van bijna 100 kilometer is het niet moeilijk om verdwaald te raken. Ga daarom ook nooit op eigen houtje de grotten in. Zorg te allen tijde voor een gids met expertise, zodat je weet dat je niet verdwaald raakt. Het is zonder meer een geweldige ervaring om deze grotten bezoeken. Je moet er wel mobiel voor zijn, aangezien er aardig wat klim- en klauterwerk aan te pas komt. De grotten zijn namelijk gelegen op verschillende verdiepingen. Je kunt deze grotten vinden in Criva. Dit is een dorp dat in het uiterste noordwesten van Moldavië ligt. 

Tiraspol

De bekendste stad van Moldavië na Chisinau is toch wel Tiraspol. Wat gelijk in het oog springt in die stad is zonder twijfel het imposante centrale plein. Aan de ene kant van het plein staat een reusachtig standbeeld van Alexander Suvorov. Hij wordt gezien als de officiële stichter van de stad in het jaar 1792. De opperbevelhebber is afgebeeld op een paard en is geplaatst op een verhoging, waardoor hij uitkijkt over het hele centrale plein van Tiraspol. Aan de andere kant van het plein heb je een grote Sovjet T-34 tank, die er staat ter nagedachtenis aan de overwinning van de Sovjet-Unie aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Deze specifieke tanks zouden daar in belangrijke mate aan hebben bijgedragen, omdat ze heel snel waren en veel vuurkracht hadden. Verder kun je in Tiraspol het Tiraspol National United Museum bezoeken, waar van alles te zien is over de lokale geschiedenis. Andere steden in Moldavië, die het bezoeken waard zijn, zijn onder andere Tighina en Balti.

Kortom, Moldavië is een prachtige vakantiebestemming in Europa. Goedkoop, onbekend, maar onwaarschijnlijk mooi! Heb jij Moldavië weleens bezocht? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen Social Icons