mooiste-boottochten-europa-travesol

4 van de mooiste boottochten van Europa!

Een unieke manier om een vakantiebestemming te verkennen is via het water. Door middel van een cruise, maar ook een boottocht is hartstikke leuk. Denk aan een boottocht door de grachten van een historische stad, of een boottocht langs de kust van een zonnig land. Er zijn ontiegelijk veel mogelijkheden. Om je alvast van wat inspiratie te voorzien hebben wij de 4 mooiste boottochten van Europa op een rijtje gezet!

1 Een boottocht Amsterdam | Nederland

Een boottocht Amsterdam mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. De Amsterdamse grachtengordel behoort tot de mooiste van Europa. Ook als Nederlander moet je een keer in je leven een boottocht door Amsterdam gemaakt hebben. Te water zie je de historische gebouwen van de stad toch op een andere manier. Onder het genot van een drankje en een hapje kun je hoofdstad vanuit een uniek perspectief bekijken. En natuurlijk is het maken van een boottocht ook gewoon heel gezellig. De ideale manier om heerlijk bij te praten met vrienden. 

2 Op een gondel door Venetië | Italië

Een boottocht in Venetië klinkt behoorlijk cliché en dat is het ook wel. Dit betekent echter niet dat je deze van je bucketlist moet schrappen. Deze Italiaanse stad is een uniek fenomeen, aangezien de meeste straten uit water bestaan. De locals spelen hier slim op in en door de hele stad kun je jezelf per gondel laten verplaatsen. Een activiteit die je beslist een keer in je leven gedaan moet hebben! 

boottocht-venetie-travesol

Lees ook: Het zonnige Sicilië: 3 insidertips!

3 Varen door Nationaal Park Kornati | Kroatië

Het Kroatische Nationaal Park Kornati is een onontdekte parel. Het Nationaal Park bestaat uit maar liefst 89 eilanden voor de Kroatische kust. Het ene eiland is nog mooier dan het ander. Denk aan onbewoonde eilanden, maar ook iets grotere eilanden waar je een drankje kunt drinken bij een van de barretjes. Je kunt hier geweldig snorkelen, zwemmen, maar ook varen. Er zijn verschillende boottochten die je hier kunt maken, zowel georganiseerd als op eigen houtje. In de haven van Vodice kun je kijken welke tocht het beste aansluit bij je wensen. Het maakt niet uit welke tocht je maakt, de Kornati Eilanden zijn een lust voor het oog!

4 Vaar naar het Noorderlicht in Reykjavik | IJsland

Een andere activiteit die beslist op je bucketlist moet staan is het bewonderen van het Noorderlicht, oftewel Aurora Borealis. Dit kan op verschillende plekken, waaronder Reykjavik. Je vertrekt vanaf de haven met een boot en onderweg leer je van alles over de wetenschappelijke verklaring van het Noorderlicht. De boottocht duurt 2,5 uur en onderweg kun je genieten van warme drankjes en veel gezelligheid. Het Noorderlicht spotten vanaf het water is een unieke ervaring, aangezien het licht ook weerspiegeld wordt op het water.

noorderlicht-reykjavik-travesol

Zo, dit waren de mooiste boottochten in Europa. Er zijn natuurlijk nog veel meer boottochten in Europa. Wat is de mooiste boottocht die jij ooit hebt gemaakt? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen Social Icons