zonnige-skigebieden-travesol

Ontdek deze 5 verrassend zonnige skigebieden op onverwachte plaatsen!

Skiën in Afrika en op andere onverwachte plaatsen: ontdek hier de skigebieden op de meeste verrassende plekken. De meeste mensen trekken elk jaar naar dezelfde gebieden om te skiën. Duitsland, Oostenrijk en Italië zijn voor de Nederlanders het meest populair. Maar er zijn op de wereld ook skigebieden waar je het niet zo 1,2,3 zou verwachten. Ontdek hier de op de meeste onverwachte plekken nieuwe skigebieden voor een volgende trip naar zon en sneeuw.

1 Strand en sneeuw op een korte afstand van elkaar: Libanon

Bij landen in het Midden Oosten denk je al snel aan warmte en een woestijnklimaat. Maar wist je dat er op een uur rijden van Beiroet zich prachtige skigebieden zich bevinden? Door de hoogte van de bergen in het bekendste skigebied van Libanon Zaarour blijft het koel genoeg, zodat er genoeg sneeuw blijft liggen. Aan het strand kun je dan wel weer lekker in het zonnetje genieten van een cocktail. Wil je dus een strand zien en wintersporten in een vakantie, dan kan dat in Libanon.

2 Als een ware atleet skiën op Cyprus

Olympus was waar ooit de Olympische Spelen in het oude Griekenland mee begonnen. De wedstrijden werden gespeeld om de goden te eren. De berg Olympus is nog steeds geschikt voor sportieve prestaties. Het eiland Cyprus staat ook vooral bekend om de prachtige warme stranden. Maar in de winter, van november tot en met maart, kun je op en rond de berg Olympus skiën. Deze berg ligt op ruim 1900 meter hoogte en heeft daarmee een grote sneeuwzekerheid.

zonnige-skigebieden-cyprus-travesol

Lees ook: Dit zijn de 10 meest Instagram-waardige spots op aarde!

3 Skiën in Afrika in de zomermaanden: Lesotho

Dit Afrikaanse land heeft prachtige skigebieden. De staat Lesotho ligt als geheel boven de 1000 meter, vandaar dat dit een goed klimaat heeft voor sneeuw. Omdat het hier tijdens de zomermaanden van het westelijk halfrond juist winter is kun je hier skiën. In de periode juni tot en met augustus heb je hier goede sneeuwzekerheid. 

4 Bijzondere ervaring: skiën in Noord Korea

Een plek waar je niet zo snel aan denkt voor een skivakantie is Noord Korea. Maar het land opent steeds meer zijn grenzen voor buitenlandse toeristen. Er zijn nu 2 skigebieden toegankelijk: Masik Pass en Samjiyon. Masik Pass is een in 2013 geopend skiresort wat ook open is buitenlandse toeristen. Beide gebieden zijn  niet heel groot, maar dit is natuurlijk een spectaculaire plek om  te skiën. Het boeken van een reis kan via bepaalde reisorganisaties die veelal gevestigd zijn in China. 

5 Skiën op Hawaï

Dit is niet voor niets vaak een paradijs op aarde genoemd. Want naast de zacht wuivende palmbomen heeft dit prachtige eiland ook nog een skigebied. Het is niet groot maar wel heel bijzonder. Op de vulkaantoppen van Hawaï ligt in januari en februari genoeg sneeuw om te skiën. Mount Kea is dan de plek waar je kunt skiën, al is het de vraag voor hoe lang nog. Door de klimaat veranderingen valt er echter steeds minder sneeuw en is het geen officieel skigebied meer met liften. 

zonnige-skigebieden-hawaii-travesol

Wat is het mooiste skigebied waar jij ooit bent geweest? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen Social Icons