zeiltrip panama

Onvergetelijke zeiltrip van Colombia naar Panama!

Laura is 32 jaar, woonachtig in Hoofddorp en houdt van reizen en schrijven. Ze is midden juni 2018 terug gekeerd van 6 maanden reizen door Zuid Amerika. Ze is bezig met het opzetten van een eigen tekstbureau met een specialisatie in reizen en biedt daarnaast ook social media marketing diensten aan. Op Travesol deelt zij haar reiservaringen om andere backpackers en zonnige reisfanaten te inspireren! Deze week deelt zij haar ervaring van een onvergetelijke zeiltrip van Colombia naar Panama!

Voor de Caribische kust van Panama bevinden zich een groot groep aan eilanden: San Blas eilanden, ten oosten van het Panamakanaal. Ook wel de Kuna Yala-eilanden genoemd. Deze eilanden kunnen worden bereikt per boot of per vliegtuig. Op deze eilanden vind je geen hotels of resorts. 40 van deze eilanden worden bewoond door Kuna-indianen. Dit zijn de oorspronkelijke bewoners van Panama. De San Blas eilanden zijn prachtige eilanden. Azuurblauw water en hagelwitte stranden!

Zeiltrip

Per zeilboot is het mogelijk om deze eilanden te bezoeken. Helaas niet goedkoop, maar wel elke cent waard! Tijdens mijn reis door Zuid-Amerika besloot ik mijn reis te eindigen middels een zeiltrip van Colombia naar Panama, en vanaf Panama terug naar Amsterdam te vliegen. De trip duurt 4,5 dag en begint vanaf Cartagena, Colombia en eindigt in de haven van Portobelo in Panama. Tijdens deze trip spendeer je 3 volle dagen op de San Blas eilanden en heb je de mogelijkheid om te zwemmen en te snorkelen. Elke dag een ander eiland. De reis van Colombia naar Panama duurt 36 uur, op vrij ruige zee. Pillen tegen zeeziekte worden daarom sterk aanbevolen. Ook is het mogelijk om de trip ‘andersom’ te doen. Vertrekkend vanaf Panama en eindigend in Colombia. De trip was voor mij een prachtige ervaring die ik als een waardige afsluiter zag van mijn reis.

zeiltrip panama san blas 2

Wat zit er inbegrepen?

3 maaltijden per dag (uitstekende maaltijden!), onbeperkt koffie, thee en water, 5 overnachtingen op de boot (gedeelde cabine) en snorkelsets.

Waar boek je deze trip?

In Cartagena zit een boekingskantoor gevestigd genaamd: Bluesailing. Dit kantoor heeft ook een website: Bluesailing.net.  Zij zijn ook wel een tussenpersoon en bezitten een aantal boten. Afhankelijk van je voorkeuren en beschikbaarheid kies je zelf welke boot je wilt boeken door hen een simpel e-mailtje te sturen. Zij reageren ontzettend snel met actuele informatie.

zeiltrip panama san blas

Quest

Ik had de voorkeur voor een ‘rustige’ boot met een niet al te groot capaciteit aan mensen. Uiteindelijk werd mij de boot: Quest toegewezen. Een 7 meter lange zeilboot met als eigenaar een Zweedse kapitein. Deze kapitein heeft de boot zelf ontworpen en gebouwd. Om deze reden wordt er ontzettend zuinig mee omgegaan. Er kunnen maximaal 12 mensen aan boord (inclusief de kapitein en kok), wat voor mij een perfect aantal was. Uiteraard is het mogelijk zelf alcoholische en niet-alcoholische dranken en extra snacks mee aan boord te nemen. Boeken om te lezen zou ik ook aanraden, want uiteraard is er op zee en op de eilanden geen Wifi beschikbaarheid en verder… gezelligheid met je mede reizigers aan boord kletsen en zonnen op dek.

Wat te doen tijdens het varen rondom de eilanden

Voornamelijk zwemmen, snorkelen, genieten en een bezoek brengen aan de inwoners op de eilanden. Ook had de kapitein kokosnoten met rum geregeld. Een heerlijke combinatie om te drinken!

Kosten trip

550 USD met alles inbegrepen! Nogmaals elke cent waard!

Zeen Social Icons