hawaii-travesol-1

Op reis naar Hawaii: zo vraag je een ESTA aan!

Aloha! Wanneer je als Europeaan van plan bent om naar Hawaii af te reizen voor een vakantie, hou er dan rekening mee dat je op tijd een ESTA aanvraagt. Een ESTA is een Electronic System for Travel Authorization en dit formulier is verplicht als je naar Hawaii af wil reizen. Hawaii is een vulkanische eilandengroep die ligt in Stille Oceaan en het behoort tot de Verenigde Staten van Amerika. Net als voor de andere 49 Staten geldt in Hawaii dat het verplicht is om in het bezit te zijn van een E-visum om er naartoe te mogen afreizen. Als je een ESTA hebt dan mag je maximaal 90 dagen in Hawaii verblijven en een ESTA voldoet alleen als je op zakenreis gaat of om vakantie te vieren. Wil je bijvoorbeeld echt in loondienst gaan werken in Hawaii dan moet je een Green Card hebben en is een ESTA niet voldoende. Hoe of waar moet je een ESTA aanvragen? Wij leggen je precies uit hoe het in zijn werk gaat.

ESTA Formulier invullen

Vanaf 2009 is het voor iedereen uit Europa en een aantal andere landen verplicht om een E-visum te hebben om naar één van de 50 Amerikaanse Staten af te mogen reizen. Een ESTA formulier invullenkan bijvoorbeeld op Visumbuitenland.nl. Het is belangrijk dat het formulier volledig naar waarheid en foutloos wordt ingevuld, want anders kan het gebeuren dat je geweigerd wordt op het vliegveld bij de douane.

De gegevens van je paspoort moeten er correct instaan en het paspoort moet nog minimaal 90 dagen geldig zijn vanaf het moment dat je Amerika in reist. Je moet bij aankomst in de VS ook aan kunnen tonen dat je na maximaal 90 dagen het land wil verlaten. Er moet dus een ticket aanwezig zijn die aantoont dat je naar een andere land doorreist of dat je terugreist naar de bestemming waar je vandaag bent gekomen.

Waarom op vakantie naar Hawaii gaan?

Hawaii is een prachtige vulkanische eilandengroep en op de eilanden kan je paradijselijke stranden vinden gecombineerd met woeste vulkaanlandschappen. Hier vind je een ongerepte natuur waar alle elementen samen komen. Voor de liefhebbers van het onderwaterleven is Hawaii ook echt een topbestemming die je eens in je leven moet hebben bezocht. De hoofdstad van deze prachtige eilandengroep is Honolulu en deze stad ligt aan de zuidkust van Oahu.

Honolulu

Als je een vakantie boekt om te genieten van de natuur en ook kennis wil maken met de echte Hawaiiaanse cultuur dan zit je in Honolulu op de juiste plek. De stad combineert het beste van de stad en het strandleven. Een leuke plek om te verblijven is in de gave wijk Waikiki. De hotels zijn hier wel aardig prijzig maar daar krijg je ook veel voor terug. Er zijn vele luxe hotels en prachtige winkelcentra die je verblijf in Hawaii extra leuk maken. Het goudgele strand waar je de mogelijkheid hebt om lekker te gaan surfen zal je ook zeker bevallen. Als je leuke plekken wil bezoeken dan moet je zeker een kijkje nemen bij de Aloha Tower, de botanische Tuinen en Diamond Head. Dit is een reusachtige vulkaankrater die zichtbaar is vanuit vele delen van de stad.

hawaii-travesol-3

Maui

Een andere leuke bestemming op Hawaii is Maui. Ook hier is er de mogelijkheid om een dag lekker aan het strand te gaan liggen of om kennis te maken met de spectaculaire natuur die Hawaii je te bieden heeft. Bij Muai is het leuk om op een mooie hike te gaan naar het Haleakala National Park. Als je het park betreedt dan waan je je even op een andere planeet, zo bijzonder is het landschap daar. Op de noordkust van dit eiland kun je het beste surfen.

hawaii-travesol-2

Heb je de knoop doorgehakt en wil je een reisje boeken naar Hawaii? Een visum voor Amerika aanvragenkan je direct gaan doen als je de reis hebt geboekt. Ga je onverwachts naar Hawaii en heb je binnen enkele dagen behoefte aan een E-visum? Het is ook mogelijk om nog last-minute een spoed ESTA aan te vragen. In veel gevallen heb je binnen 17 minuten een goedgekeurde ESTA-reistoestemming om naar Hawaii af te mogen reizen!

Zeen Social Icons