contactlenzen-op-vakantie-travesol

Op vakantie met contactlenzen? 3 tips!

Vakantie! Eindelijk tijd om lekker te doen waar je zin in hebt en mooie steden, natuur of terrasjes te bezoeken. Voor veel mensen is het de leukste tijd van het jaar maar sommige mensen ervaren juist extra stress. Dit kan bijvoorbeeld komen door moeilijkheden met contactlenzen die kwijtraken of oogirritatie veroorzaken tijdens de vakantie. Om deze problemen voor te zijn hebben wij een aantal vakantietips voor lenzendragers op een rijtje gezet. 

1 Pas op met zon en water

Ogen zijn een kwetsbaar onderdeel van het lichaam en moeten goed tegen de zon worden beschermd. Door de contactlenzen zijn jouw ogen nog kwetsbaarder en is het dus van het grootste belang dat je ze beschermt met een zonnebril die Uv-straling tegenhoudt. Water is ook altijd een risicofactor voor mensen met contactlenzen. Er leven namelijk allerlei micro-organismen en bacteriën in die voor irritaties en zelfs infecties aan de ogen kunnen zorgen wanneer ze achter uw lenzen komen. Ook kan de lens door contact met water uit de ogen spoelen en zodoende kwijtraken. De beste tip om deze problemen te voorkomen is het uitdoen van de lenzen of het opzetten van een sluitende zwembril voordat je gaat zwemmen. 

2 Ga voor daglenzen

De veiligste en vaak ook meest praktische tip die we je kunnen geven zijn daglenzen. Ook wanneer je normaal bijvoorbeeld maandlenzen draagt kan het heel verstandig zijn om tijdens de vakantieperiode voor daglenzen te gaan. Op vakantie doe je namelijk vaak meer risicovolle dingen met lenzen in zoals zwemmen of van vroeg in de ochtend tot laat in de avond de lenzen inhouden. Ook de airconditioning in de auto is een risicofactor omdat deze je lenzen uitdroogt waardoor ze uit kunnen vallen. Door op vakantie iedere dag nieuwe lenzen in te doen hoef je niet bang te zijn een dure lens kwijt te raken en ga je bovendien voor een hygiënische oplossing. Er zijn genoeg aanbieders waar je online goedkope daglenzen setjes kunt bestellen. Vaak heb je al goede daglenzen voor minder dan €1 per stuk. 

3 Reservelenzen 

Als je dan toch je reguliere lenzen in wil houden is het verstandig om altijd reservelenzen mee te nemen. Zoals we eerder noemden is de kans dat er eens een lens uitvalt of spoelt op vakantie een stuk groter dan in het dagelijks leven. Om onveilige en vervelende situaties te voorkomen raden wij aan om altijd genoeg reservelenzen mee te nemen op vakantie. Je kunt ze uiteraard ook ter plaatse kopen maar dit is vaak best wat gedoe. Je kunt ook daglenzen meenemen als reservelenzen omdat je dan alsnog tip 2 op kan volgen wanneer het met je vaste lenzen mis mocht gaan. 

Zeen Social Icons