scooter-op-vakantie-travesol

Op vakantie met de scooter: 4 tips!

Wil je op vakantie gaan en ben je de standaard tripjes wel zat? Kies er dan voor om eens op vakantie te gaan met de scooter. Dit is misschien een gek idee, maar veel Nederlanders hebben de afgelopen jaren al eens een scooter vakantie ondernomen. Wij geven je 4 tips zodat je goed voorbereid op vakantie kunt gaan!

1| Zoek een bestemming uit die niet extreem ver weg ligt

Als je op vakantie gaat met de scooter dan moet je er bijvoorbeeld niet voor kiezen om helemaal naar Turkije te gaan. Je kunt dan beter gaan voor een binnenlandse vakantie of naar een land gaan dat vlak op de grens bij Nederland ligt. België en Duitsland zijn bij uitstek leuke bestemmingen die niet extreem ver weg zijn om naartoe te reizen. Op de scooter is het lekker toeren door de prachtige Nederlandse natuur dus je vermaakt je onderweg wel.

2| Zorg voor de juiste kleding

Een scootervakantie ligt niet voor de hand en als je ervoor kiest om met je scooter op reis te gaan, hou er dan wel rekening mee dat je de juiste kleding voor op de scooter meeneemt. In Nederland wil het nog wel eens regenen en daarom is het verstandig om een regenpak mee te nemen. Blijft het droog dan kun je prima je normale kleren aanhouden. Gaat het toch regenen? Dan kun je binnen no-time een regenpak aandoen en kun je jouw reis vervolgen zonder dat al je kleren helemaal nat worden.

3| Kies voor een betrouwbare scooter

Het is uiteraard belangrijk dat je met een scooter op reis gaat die te vertrouwen is in de zin van de scooter kan het motorisch aan om veel kilometers te maken. Je moet niet met een auto barrel zo’n reis gaan ondernemen want het laatste wat je wil is stil komen te staan met scooterpech. Veiligheid is ook belangrijk. Zorg dat je in het bezit bent van een goed scooterhelm. Heb je nog geen helm? Je kan een integraalhelm kopen bij een van de vele speciaalzaken.

scooter-vakantie-travesol

Lees ook: Surfen in Marokko: 3 hotspots!

4| Een goede koffer is belangrijk

Als je een scootervakantie hebt gepland, zorg er dan voor dat je een goede koffer aanschaft die op de scooter gemonteerd kan worden. Je gaat op vakantie dus je wil genoeg schone kleding mee hebben. Ga ruim van tevoren op zoek naar een geschikte koffer zodat je zonder zorgen naar je vakantie toe kan leven. Probeer ook uit of de koffer goed op de scooter gemonteerd kan worden want je wil niet op het laatste moment voor je vertrek erachter komen dat het niet mogelijk is om de koffer te bevestigen.

Ben jij weleens met de scooter op vakantie geweest? We horen graag je ervaringen!

Zeen Social Icons